FIND DIT KRYDSTOGT

Angiv ønsket rejseperiode
Angiv ønsket destination
Angiv ønsket afrejsehavn
Angiv ønsket rederi
Angiv ønsket skib

Grønland

Verdens største ø med den mest enestående natur

Krydstogt til Grønland

Grønland er verdens største ø på over 2,1 million km²,

men har grundet sit arktiske klima og Indlandsis en meget lille befolkning på kun 56.749 indbyggere. Derved er Grønland et af de tyndest befolkede lande i verden med en befolkningstæthed på blot 0,14 personer pr. km².

Grønland er et fantastisk rejsemål hele året rundt. Om vinteren kan du opleve uendelige hvide vidder fra en hundeslæde, køre på snescooter og lade dig betage af nordlysets dragende lysshow på himlen. I stor kontrast står sommerkrydstogter til Grønland. Her er det mildt, grønt og blomstrende.

Grønland tilbyder, som ingen andre destinationer i polarområdet, tæt interaktion og enestående kulturoplevelser i en betagende natur.

Inuitternes lange historie og fascinerende kultur fortælles bedst af dem selv, og vi viser dig vej til historiefortællerne. Grønlænderne byder dig velkommen og åbner deres huse for besøgende til traditionelt ”kaffemik”. Det giver en fascinerende indsigt i deres liv – selv om der ikke bliver sagt noget.

Grønlænderne lever i høj grad på naturens præmisser og er stærkt knyttede til den. De er afhængige af naturens ressourcer og lever derfor i en symbiotisk enhed med den. Samtidig viser grønlændernes stærke tilknytning til deres kultur og historie, at fortiden altid er tilstedeværende. Hver en lille bygd har et museum, der fortæller om stedets kulturhistorie. Grønlænderne kan med rette være stolte af deres kultur, som blev grundlagt da de første inuitkulturer indvandrede fra Canada.

I disse farvande bør du aldrig glemme kameraet. Isbjerge i alle tænkelige former kan dukke op når som helst. De vil få dig til at tabe vejret og minderne vil aldrig forlade dig igen.

 

krydstogt til danmarkstraedet groenland

Danmarksstrædet - Grønland   Læs mere

Når vi krydser Danmarksstræde, følger vi i kølvandet på de store nordiske indvandrere, som forlod Island og Norge for mere end 900 år siden.

 

krydstogt til eqip sermia grønland

Eqip Sermia - Grønland   Læs mere

Den fem kilometer brede gletsjerfront foran Eqip Sermia kælver hele tiden is i mindre stykker. Her har du en enestående mulighed for at opleve gletsjeren og mærke den storslåede natur.

 

krydstogt til ilulissat grønland

Ilulissat - Grønland   Læs mere

Ilulissat betyder isbjerg på grønlandsk, og denne by lever op til sit navn. Den mest produktive gletsjer i den nordiske hemisfære, Sermeq Kujalleq, sender enorme isbjerge ud i Isfjorden. Derfor er dette område opført på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

krydstogt til itilleq grønland

Itilleq - Grønland   Læs mere

Denne lille isolerede by tæt på polarcirklen har kun omkring 130 indbyggere og de arbejder hovedsagelig med fiskeri og jagt. Itilleq byder dig velkommen til et aktivt ophold i bygden og en bedre forståelse af den grønlandske kultur.

 

krydstogt til julianehaab grønland

Julianehaab - Grønland   Læs mere

Julianehåb (på Grønlandsk Qaqortoq) er en betydningsfuld by med 3400 indbyggere.

Ved torvet i nærheden af havnen er der et springvand og et 200 år gammelt hus fra kolonitiden, der nu benyttes til museum med bl.a. kajakker fra ældre tid, fund fra nordboertiden, tørvehuset og Arnannguaq Statuen.

Telemuseet er et museum om Grønlands telekommunikationshistorie, lige fra kajakpost til nutidens internet. Museet ligger 70 meter over havet med udsigt ud over hele byområdet.

 

krydstogt til kangerlussuaq groenland

Kangerlussuaq - Grønland   Læs mere

Kangerlussuaq er en af de større byer i Grønland. Her bor og arbejder omkring 600 mennesker på dette ørkenagtige sted tæt ved den majestætiske indlandsis, der dækker mere end 80 % af Grønland.

 

krydstogt til nanortalik grønland

Nanortalik - Grønland   Læs mere

Grønlands sydligste by, Nanortalik er en destination, der et omgivet af stejle bjergtoppe ved Tasermiut Fjord, hvis barske landskab og frodige vegetation tiltrækker klatrere hele året rundt. Inde i fjorden finder du ruinerne af et augustinsk kloster og de høje træer i Qingua-dalen. Besøg den gamle by ved den koloniale havn, der tænkes at være det sidste sted, hvorfra norske søfarende sejlede fra Grønland. Du kan tage på en kølig tur til iskappen med båd, eller blive varmet i en af de naturlige varme kilder ved Uunartoq.

 

krydstogt til nuuk grønland

Nuuk - Grønland   Læs mere

Nuuk er hovedstaden og den ældste by i Grønland. Den blev grundlagt af den norske missionær Hans Egede i 1728. I dag mødes gamle og nye traditioner her - fra maleriske gamle bygninger i "Kolonihaven" til det grønlandske hjemmestyres moderne bygninger.

 

krydstogt til qaqortoq groenland

Qaqortoq - Grønland   Læs mere

Navnet "Qaqortoq" betyder "det hvide sted", og det er det i sandhed med 85 % af området under is. Udforsk den lille by på ca. 3400 indbyggere og lær hvordan menneskerne her overlever på denne enorme, fjerne ø.

 

krydstogt til sisimiut grønland

Sisemiut - Grøndland   Læs mere

Den næststørste by i Grønland er Sisimiut. Her finder vi moderne fisketrawlere, et skibsværft og en fiskefabrik. Vi anbefaler Arts & Crafts-centeret tæt på anløbsbroen. Her kan du se lokale kunsthåndværker lave traditionelle smykker og købe lokale souvenirs.

 

krydstogt til ukkusissat grønland

Ukkusissat - Grønland   Læs mere

Ukkusissat er en by hvor ca. 190 indbyggere byder os velkommen til denne traditionelle jagt- og fiskeriby.

 

krydstogt til uummannaq grønland

Uummannaq - Grønland   Læs mere

Byen Uummannaq ligger i smukke omgivelser ved foden af et 1170 m højt, hjerteformet bjerg. Her kan du tage med på en vandretur eller gå rundt i denne smukke by på egen hånd. Om aftenen besøger vi den traditionelle jagt- og fiskeribygd Ukkusissat med omkring 190 gæstfri indbyggere.

 

>> Se alle vores krydstogter til Grønland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få attraktive tilbud og deltag hver måned i konkurrencen om et rejsegavekort på 1.000 DKK!

Krydstogt Eksperten bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik. Hvis du klikker på et link, accepterer du vores brug af cookies.
Accept