FIND DIT KRYDSTOGT

Angiv ønsket rejseperiode
Angiv ønsket destination
Angiv ønsket afrejsehavn
Angiv ønsket rederi
Angiv ønsket skib

Nordeuropa

Østersøen eller Norges smukke fjorde

Krydstogt til Nordeuropa

Krydstogter i Nordeuropa bliver mere og mere populære

Mange af krydstogterne udgår fra København og dermed spares udgiften til flyrejsen til og fra skibet. Krydstogterne ud fra København kan groft sagt opdeles i 2 kategorier – Østersøen eller Norges fjorde.

Enten sejler man ind i Østersøen og besøger byer som Stockholm, Talinn og Helsinki. Højepunktet for de fleste er dog anløbet i Skt. Petersborg, som byder på storslåede oplevelser af gammel arkitektur og kultur.

Man kan også vælge at sejle op langs Norges kyst. Her er højdepunktet for de fleste anløbet i Geirangerfjorden, der nok er en af de flotteste strækninger man kan forestille sig. Fjorden bliver ofte kaldt "verdens smukkeste fjord" og er på UNESCOs verdensarvsliste. Skibet sejler helt ind i bunden af fjorden, hvor man oplever den smukke natur med brusende vandfald, frodige grønne græstæpper og rå fjeldsider.

Et andet højdepunkt på krydstoger til Norge er Nordkap, beliggende ved Honningsvåg – en af verdens nordligste byer. Når man står på den 307 meter høje klippe og ser ud over Ishavet, kan man godt forstå, hvorfor de gamle vikinger troede man her stod ved verdens ende.

 

krydstogt til akureyri island

Akureyri - Island   Læs mere

Akureyri ligger i et område med en meget unik og særpræget natur. Man kan slentre en tur gennem den flotte botaniske have med alle de islandske plantearter, besøge de forskellige museer og restauranter eller nyde begivenhederne på sommerens kunstfestival, der strækker sig fra midten af juni til august.

 

krydstogt til alta norge

Alta - Norge   Læs mere

Alta er kendt som "Nordlysets By" og mennesker fra hele verden kommer her for at se det spektakulære fænomen kaldet 'Aurora Borealis'. I 1899 blev det første observatorium for Nordlys bygget på 'Halddetoppen' lige uden for Alta. Men Finnmarkens største by har mere at tilbyde end dansende lys på himlen. Alta er åbningen til uspoleret skønhed såsom Finnmarksvidda plateuet og Sautso, der ofte kaldes for Nordeuropas Grand Canyon. Lige fra de UNESCO-beskyttede klippeudskæringer på Alta Museet til den fascinerende Sami-kultur - Alta er i sandhed en forjættende skat, der blot venter på at blive udforsket.

 

krydstogt til amsterdam holland

Amsterdam - Holland   Læs mere

Amsterdam er en spændende og populær by for turister. Her kan du gå på timelange opdagelser og aldrig komme til at kede dig. Oplev bl.a. Anne Franks hus, de mange kanaler der løber gennem byen, Van Gogh-museet og meget mere. Når man går i de brostensbelagte gader, kan man se de gamle smalle huse, og langs kanalerne ser man de beboede husbåde.

 

krydstogt til andalsnes norge

Andalsnes - Norge   Læs mere

Andalsnes, der er en by i kommunen Rauma og samtidig det administrative center i selvsamme kommune, ligger på bredden af Romdalsfjorden og huser ca. 3.000 indbyggere. Byen ligger meget malerisk i bunden af den glitrende Romsdalsfjord. Samtidig ligger den også ved udmundingen af Raumafloden. Floden flyder gennem Romdals-dalen, der indbefatter nogle af de mest spektakulære landskaber i hele Norge. "Trollveggen", en af klippeformationerne i dalen, har et vertikalt fald på 1000 meter.

 

krydstogt til antwerpen belgien

Antwerpen - Belgien   Læs mere

Antwerpen er i dag den største havn i Belgien og har gennem tiden været en af de vigtigste havnebyer. Antwerpen har en smuk arkitektur med flere storslåede kirker. Den zoologiske have i byen er en af verdens ældste.

 

krydstogt til ayr skotland

Ayr - Skotland   Læs mere

Ayr, der ligger ca. 60 km sydvest for Glasgow, byder velkommen med en charmerende havnefront og en lang strand, det er oplagt er tage en slentretur langs. Besøg Aur Auld Kirk, det charmerende Belleisle Estate and Gardens og det imponerende Baird Institute Museum and Art Gallery.

 

krydstogt til belfast nordirland

Belfast - Nordirland   Læs mere

Belfast er den største by i Nordirland og byen byder på smukke freskoer der meget levende er malet på husene. Byen har mange dejlige seværdigheder og en eller flere af byens pubber bør også besøges.

 

krydstogt til bergen norge

Bergen - Norge   Læs mere

Byen man aldrig kan få nok af! Start dig dag med en gåtur ind forbi Håkonshallen, Rosenkrantz Tårnet og Bergenhus Fæstning, der er en af Norges bedste bevarede bygninger, og læg samtidig vejen forbi byens ældste bevarede kirke, Mariakirken. Dette fører dig naturligt videre til det hanseatiske kvarter, Bryggen, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Som næste skridt på turen, kan du tage Fløibanen op langs bjerget Fløyen. Ved endestationen er der et fint udsigtspunkt, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Bergen og omkringliggende højdedrag. Ved middagstid er det helt oplagt at besøge Fisketorvet, der er berømt for deres fiskefrikadeller og friskfangede rejer og skaldyr.

Du kan også opleve Byparken med musikpavillonen, Det Gamle Rådhus, Bergen Teater og Grieghallen, en koncertsal opkaldt efter Norges velkendte komponist, Edvard Grieg.

Har du tid anbefaler vi et besøg i Fantoft Stavkirke. Kirken blev oprindeligt bygget i år 1150, men blev totalskadet af en brand i 1992. Den er nu rekonstrueret, så den står som tidligere og er en af Bergens mest besøgte attraktioner.

 

krydstogt til berlevaag norge

Berlevåg - Norge   Læs mere

Berlevåg.

Byen ligger lige ved Ishavets kystlinie. Vejr og lysforhold er meget omskiftelige i Berlevåg. Landskabet er meget åbent og der er rig mulighed for at studere fuglelivet her. Andre muligheder for aktiviteter er jagt, laksefiskeri, vandreture samt bærplukning. Der bor ca. 1200 mennesker i Berlevåg.

 

krydstogt til bodoe norge

Bodø - Norge   Læs mere

Bodø ligger lige nord for den nordlige polarcirkel i Norge. I nærheden ligger flere naturskønne fjorde og strandområder, samt verdens kraftigste tidevandsstrøm. I Bodø kan du blandt andet opleve det Norske Luftfartsmuseum og Salten-museet, som har udstillinger om områdets historie.

 

krydstogt til bordeaux frankrig

Bordeaux - Frankrig   Læs mere

Bordeaux er hovedbyen i det franske vindistrikt af samme navn. Byen er karakteriseret ved en gammel historie og har mange flotte bygninger og grønne områder. Skibene ligger oftest til ved havnen i Le Verdon ca. 100 km fra Bordeaux.

Herfra kan man besøge den lille smukke by Soulac sur Mer som ligger ca. 15 min kørsel fra havnen. Byen byder på et lille fødevaremarked, vinhandlere, hyggelige cafeér og en fremragende badestrand. Man kan også vælge at tage en af rederiets udflugter til en af de mange omkringliggende vingårde hvor man kan smage den lokale vin og høre historien om vinens historie.

 

krydstogt til boulogne sur mer frankrig

Boulogne sur Mer - Frankrig   Læs mere

Boulogne-sur-Mer er Frankrigs største fiskehavn og ligger på Côte d'Opale (Opalkysten). Byen har udover sine hyggelige gamle gader mange spændende seværdigheder, blandt andet et middelalderslot med en egyptisk kunstsamling, flere smukke kirker og Frankrigs Nationale Havcenter, hvor der er udstillinger om havets og menneskets samspil.

 

krydstogt til bremerhaven tyskland

Bremerhaven - Tyskland   Læs mere

Bremerhaven er en havneby, der ligger i det nordvestlige Tyskland. Den er Vesttysklands ældste havneby og modtager mange passagerskibe; men byen er også en fiskerihavn, og her ligger værfter med store dokker. Langs Vesterhavskysten er der lange, fine sandstrande.

 

krydstogt til bristol england

Bristol - England   Læs mere

Bristol er en stor havneby, og er faktisk Englands sjette største by. Bristol er kendt for dens musik- og filmindustri, og var finalist til Europæisk Kulturhovedstad i 2008. Udforsk Bristol City Museum og kunstgalleriet, tag til en spændende show, eller tag en slentretur i gaderne, mens du får din daglige kvote sightseeing.

 

krydstogt til brugge belgien

Brügge - Belgien   Læs mere

Brügge er den største by i Vestflandern og var i middelalderen centrum for klædehandel. Den middelalderlige velstand resulterede i et omfattende byggeri som i vid udstrækning er bevaret i dag. Brügges adgang til havet sandede til og derfor sejles der i dag til Zeebrügge.

Den gamle bydel i Brügge byder på små hyggelige brostenbelagte gader, hyggelige cafeér, gamle bygninger og sidst men ikke mindst skal man sætte tid af til at smage det de er mest kendt for - hjemmelavet chokolade og øl. Der findes utallige butikker som sælger hjemmelavet chokolade og lækkert belgisk øl.

 

krydstogt til budapest ungarn

Budapest - Ungarn   Læs mere

Oplev den velkendte boulevard „Andrássy Aveny“ og Budaslottet (Budai vár), der rummer interessante gallerier og museer. Tag også til Heltepladsen (Hosök Tere) – en stor offentlig plads med monumenter for fortidens helte.

 

krydstogt til burgas bulgarien

Burgas - Bulgarien   Læs mere

Burgas er den næststørste by på Sortehavskysten. Byen er omringet af en skøn natur, og den har tre store søer omkring sig. Burgas er et vigtigt knudepunkt i Sortehavet, da den har forbindelse til næsten alle de større turiststeder. Burgas byder desuden på et stort kunstmuseum, en imponerende katedral, flotte parker og nogle flotte, hvide sandstrande.

 

krydstogt til cherbourg frankrig

Cherburg - Frankrig   Læs mere

Cherbourg er en mindre havneby der ligger ud til den Engelske kanal. Byens var under 2. Verdenskrig forsyningshavn for de allierede tropper og blev hårdt medtaget. Genopbygningen har givet byen Cherbourg en helt speciel og betagende karakter.

 

krydstogt til cobh irland

Cobh - Irland   Læs mere

Cobh er en havneby i det sydøstlige Irland. Byen er især kendt for at være afgangshavn for mange af de irske emigranter til den nye verden i det 19. og 20. århundrede, samt for at være det sted, hvor skibet RMS Titanic blev søsat. fra Cobh kan du også nemt komme til Cork, som er den tredjestørste by i Irland.

 

krydstogt til constanta rumaenien

Constanta - Rumænien   Læs mere

Constanta, som blev grundlagt som by for næsten 2600 år siden, er den ældste by i Rumænien og har den største havn ved Sortehavet (3. største i Europa). Desuden er byen også den største by i Rumænien med sine 400.000 indbyggere. Constanta blev grundlagt af grækerne til handel. Byen hed oprindeligt Tomis, men blev senere omdøbt efter Constantin den Store's niece, Constantina.

 

krydstogt til cork irland

Cork - Irland   Læs mere

Cork er beliggende i den sydvestlige del af Irland ved udmundingen af floden Lee. Floden deler sig i to store kanaler og det giver byen et meget særpræget og hyggeligt udseende.

 

krydstogt til dartmouth england

Dartmouth - England   Læs mere

Dartmouth ligger ved udmundingen af floden Dart i den sydlige del af Devon. Den skønne natur med omkransende klippevægge, hedestrækninger og bugter er et himmelsk sted for dyreliv.  Dartmouth og Powderham slottene, begge over 600 år gamle, er storslåede og åbne for rundvisninger.

 

krydstogt til djupivogur island

Djúpivogur - Island   Læs mere

Ved denne stille fiskerlandsby på østkysten af Island, nærmere betegnet på Bulandsnes halvøen, finder du Bulandstindur - et pyramideformet bjerg, som menes at være kilde til åndelig energi. Besøg desuden Langabud - en bjælkehytte bygget i 1790, som også huser det lokale folkemuseum.

 

krydstogt til douglas isle of man

Douglas - Isle of Man   Læs mere

Douglas er beliggende på Isle of Man og byen har været øens hovedstad siden 1863. Havnefronten er beklædt med maleriske hoteller og restauranter og shoppingmulighederne er mange. I hele sommerperioden kan man tage med den hestetrukne sporvogn langs strandpromenaden.

 

krydstogt til dover england

Dover - England   Læs mere

Byen Dover ligger ved den Engelske Kanal og er kendt for sine hvide kalk-klinter og borgen Dover Castle. Der findes mange attraktioner i byen som også har nogle flotte naturomgivelser.

 

krydstogt til dublin irland

Dublin - Irland   Læs mere

Dublin, som er Irlands hovedstad, er en moderne og alligevel usædvanlig elegant by. De offentlige bygninger er blevet restaureret og det karakteristiske georgiske torv røber elegancen fra det 18. århundrede. Besøg det verdenskendte Trinity College, hvor du kan se den kendte "Book of Kells", der indeholder det Nye Testamentes fire første evangelier og som er kendt for sin kalligrafi og alder. Se også den smukke Saint Patrick Cathedral og Christ Church Cathedral og ikke mindst Dublin Castle. Et absolut must er også en tur gennem det hyggelige Temple Bar, hvor du finder et utal af restuaranter, barer, caféer og kunstgallerier. Snyd heller ikke dig selv for en god omgang shopping og en middagspause med mulighed for at gå på smagsudforskning blandt byens mange restauranter.

 

krydstogt til dun laoghaire irland

Dun Laoghaire - Irland   Læs mere

Dun Laoghaire er en havneby tæt ved Dublin. Byen er blandt andet kendt for sine havnepromenader. Dublin er Irlands hovedstad, og her kan du finde alt hvad man forventer i en moderne storby: butikker, caféer, museer og masser af seværdigheder som The Monument of Light, Dublin Castle, Trinity College og Ha'penny Bridge.

 

krydstogt til dunmore east irland

Dunmore East - Irland   Læs mere

Den største attraktion i Dunmore East, som er grundlagt i 853 af vikingerne, er helt sikkert fabrikken der producerer krystal. Følg alle stadier af produktionen og se hvordan sand, bly og potaske bliver formet til det fineste krystal.  

 

krydstogt til edinburgh skotland

Edinburgh - Skotland   Læs mere

Edinburgh er Skotlands hovedstad og byen er kendt som en af Europas mest attraktive byer.  I Edinburghs gamle og nye bydele finder man et skønt mix af elegante gader og charmerende pladser. En af byens største seværdigheder er Edinburgh slot, som ligger højt oppe på en ujævn klippe i midten af byen.

 

krydstogt til eidfjord norge

Eidfjord - Norge   Læs mere

Eidfjord ligger ved Hardangerfjorden som er 179 km lang. Området omkring Hardangerfjorden er kendt for frugttræernes spektakulære blomstring om foråret og det meget smukke landskab.

 

krydstogt til falmouth england

Falmouth - England   Læs mere

Falmouth er beliggende på den sydlige kyst i Cornwall og er en ædelsten blandt kystbyer. Tag en travetur i de kunstfærdige gader og se de lokale butikker eller tag en travetur ved en af områdets fine strande.

 

krydstogt til fishguard wales

Fishguard - Wales   Læs mere

Den lille købstad Fishguard ligger højt over Fishguard Bay og er det største kommercielle centrum i den nordlige del af Pembrokeshire. Byen har en perfekt beliggenhed tæt på Pembrokeshire Coast National Parks med sin smukke kyst-sti, den skovklædte Gwaun-dal og Preseli bjergene inde i landet. Den lille maleriske havn i den nedre bydel, den ældste del af Fishguard, har med sine romantiske villaer og lystbåde ageret kulisse for flere film og om sommeren byder området på gode muligheder for at nyde lækker retter med hummer og krabber på de omkringliggende caféer.

 

krydstogt til flaam norge

Flåm - Norge   Læs mere

Flåm, som ligger i bunden af Auerlandsfjorden, er en lille landsby i Norge med kun 500 indbyggere. En pragtfuld jernbane går mellem Flåm og Voss. Skinnerne ligger 800 meter over havet, og herfra har man en vidunderlig udsigt over dalene og fjeldene, som man passerer.

 

krydstogt til fort william skotland

Fort William - Skotland   Læs mere

Fort William er den største by i det skotske højland og den er rig på naturlig skønhed og en dramatisk historie. Tag på udflugt til højlandets vilde og stejle bjerge, skjulte søer og åndeløse skønhed.

 

krydstogt til fowey skotland

Fowey - Skotland   Læs mere

Fowey ligger på vestbredden af floden Fowey på sydkysten af Cornwall. Fowey ligger i et område af enestående naturskønhed og byen har en unik charme. Hyggelige huse, smalle stejle snoede gader og en travl lystbådehavn er nogle af de ting der kendetegner Fowey.

 

krydstogt til fredericia danmark

Fredericia - Danmark   Læs mere

Fredericia er en livlig dansk havneby, der ligger ud til Lillebælts kyst. Brug din tid i byen på at opdage de mange spændende kulturelle og historiske seværdigheder. Besøg de mange muséer, gå en tur langs havnepromenaden og oplev historiens vingesus på voldene.

 

krydstogt til faaborg danmark

Faaborg - Danmark   Læs mere

Faaborg er en mindre by på Fyns sydkyst. Den ligger idyllisk på landet og har udsigt til det Fynske Øhav. Faaborg har en særdeles velbevaret og charmerende bymidte og man kan desuden besøge det spændende Øhavsmuseum.

 

krydstogt til gdansk polen

Gdansk - Polen   Læs mere

Gdansk er en vigtig havneby i Polen ved Østersøkysten. Gdansk er en forholdsvis moderne by, og man finder ikke mange historiske bygninger. Den ældste bygning i Gdansk er Ærkeenglen Sankt Mikaels kirke. I havnen er der to museumsskibe. Gdansk er også kendt for sine mange eksempler på tidlig 1900-talsarkitektur. Det siges, at Gdansk har en af de længste sandstrande i Europa. Her nyder man hav og strand, slentrer på de flotte promenadestrøg langs vandet eller shopper prisbilligt.

 

krydstogt til geiranger hellesylt norge

Geiranger/Hellesylt - Norge   Læs mere

I bunden af fjorden ligger den lille by Geiranger med kun 240 fastboende indbyggere.

Hvert år kommer tæt på 1 mio turister til dette smukke sted.

Stå tidligt op om morgenen og nyd cruiset på fjorden. Det tager ca 1 til 1½ time fra det åbne hav og indtil bunden af fjorden. På vejen ind opleves et fortryllende landskab med stejle klippesider der rækker flere hundredede meter op i luften. Kort før ankomsten til Geiranger passeres det berømte vandfald "De syv søstre" på venstre side, og umiddelbart overfor på højre side ses det store vandfald "Frieren". Mange historier om ulykkelig kærlighed fortælles med udgangspunkt i disse to vandfald.

Efter ankomst til Geiranger ligger krydstogtskibet oftest for anker (tender), og landgang sker via krydstogtskibets redningsbåde. Det tager ca. 5 minutter at sejle i land. Enkelte mindre krydstogtskibe kan ligge til kaj.

I Geiranger er der mange muligheder for udflugter. De fleste udflugter kører op til Ørnesvinget som er et fantastisk udsigtspunkt ca. 800 meter over havet, hvor udsigten til fjorden er helt uovertruffen. Bagefter kører man til Dalsnibba ca. 1500 meter over havet. Her kan man i klart vejr se ned på alle de sneklædte tinder, fjorden hvor krydstogtskibet ligger og venter og kan man ikke dy sig, er der også mulighed for en rask sneboldkamp.

Tager man ikke på udflugt, anbefaler vi, at man går til højre i byen op imod Fjordcenteret, med udstillinger og fortællinger om området. Vejen derop er en smule kuperet. Du kan også gå langs de små vandfald og brusende vandløb. I byen findes en stor souvenirshop med masser af norske specialiteter, både tøj og madvarer.

Om eftermiddagen forlades fjorden igen, og nåede du ikke at nyde indsejlingen får du nu chancen igen. En stor del af gæsterne samles på dækket og i stille og rolig tempo sejler krydstogtskibet tilbage mod havet, alt imens der overalt kan høres begejstring og forbløffelse over hvor smuk og bjergtagende(!) Geirangerfjorden er.

 

krydstogt til glasgow skotland

Glasgow - Skotland   Læs mere

Glasgow er en livlig og kosmopolitisk by, der slår sig på at være et aktivt centrum for det 21. århundredes design, der står som kontrast til den exceptionelle victorianske arkitektur. Byens udvikling er en stadigt igangværende proces som de moderne glastårne rejses for at huse den voksende finansielle industri. Det virkelige Glasgow er dog at finde på diverse pubs, hvor livlige diskussioner om alt fra vejret til det at løse verdens problemer tages over en pint eller to. Selvfølgelig er et besøg i Skotland ikke fuldendt før man har smagt på "livets vand": en god skotsk whiskey.

 

krydstogt til goeteborg sverige

Gøteborg - Sverige   Læs mere

Göteborg ligger på Sveriges vestkyst og er den næststørste by i landet. Her er der aldrig langt til forlystelser, natur og seværdigheder. Trods sin størrelse har byen en udpræget lillebycharme.

 

krydstogt til gravdal norge

Gravdal - Norge   Læs mere

Gravdal er en af de største landsbyer i Vestvågøy og en del af Lofotens øgruppe i det nordlige Norge. Gravdal er åbningen til Lofotens øer - de vestlige rester af store bjerge, der blevet vasket væk af gletsjere. Med sin beliggenhed over den Arktiske Cirkel, så er øens dramatiske, naturlige arkitektur og klippefyldte toppe sammen med billedskønne landsbyer i en klasse for sig selv.

 

krydstogt til greenock edinburgh skotland

Greenock (Edinburgh) - Skotland   Læs mere

Greenock er beliggende ved vestkysten af Skotland og byder på et fantastisk udsyn til bjergene i baggrunden. Tag en slentretur gennem byen, se de victorianske bygninger og det victorianske tårn med en højde på 75 meter. Hvis du har mod på det, er det også en fantastisk mulighed at tage på vandreturen "the Greenock Cut", hvilket giver dig en skøn naturoplevelse og mulighed for at se ud over "the Clyde". Alternativt kan du tage det lokale tog ind mod Glasgow, hvor flere seværdigheder venter. Læg vejen forbi den storslåede Glasgow Cathedral og det tilhørende Nekropolis, besøg de historiske Willow Tea Rooms, tag en shoppetur langs Buchanan Street og fordyb dig i Gallery of Modern Art.

 

krydstogt til grundarfjordur island

Grundarfjordur - Island   Læs mere

Grundarfjordur er en charmerende fiskerlandsby på nordkysten af Snæfellsneshalvøen. Snæfellsnes kaldes nogle gange for "Island i en nøddeskal" på grund af det afvekslende landskab med lava stenformationer, gletsjere, vulkansk aktivitet samt det omfattende fugleliv og maleriske landskab.

 

krydstogt til gudvangen norge

Gudvangen - Norge   Læs mere

Gudvangen er et populært turistmål og ligger for enden af Nærøyfjorden hvor Nærøydalselven munder ud i fjorden. Benyt lejlighed til at besøge "The White Caves" få kilometer uden for Gudvangen. "Kjelfossen" som er et af de højeste vandfald i Norge ligger lige sydøst for byen.

 

krydstogt til hamborg tyskland

Hamborg - Tyskland   Læs mere

Hamborg er Tysklands næststørste by og denne by spiller en helt central rolle i Europas økonomi. Byen er en af de grønneste byer i Tyskland og her kan du finde alléer, parker, broer osv. Hamborgs havn håndterer hver dag en stor mængde trafik og gods.

 

krydstogt til hammerfest norge

Hammerfest - Norge   Læs mere

Byen kalder sig selv verdens nordligste by, omend Honningsvåg lidt længere mod nord, også gør krav på titlen. Striden udspringer af en gammel definition som siger, at en by skal have 5000 indbyggere eller flere, for at kunne kalde sig en "by". Hammerfest opfylder denne definition, hvorimod Honningsvåg lidt længere mod nord, kun har ca 2500 indbyggere.

Indbyggerne i Honningsvåg mener imidlertid at de fik titlen som "Verdens nordligste by" inden definitionen om de 5000 indbyggere blev indført.

Hammerfest ligger lige ved siden af øen Melkøya og det enorme anlæg der behandler naturgassen fra Snehvide feltet i Barentshavet.

I byen finder du Meridiansøjlen, der er rejst til minde om den første officielle måling af jordens nøjagtige størrelse og form. Søjlen er at finde på UNESCO's verdensarvsliste.

Det kan varmt anbefales at besøge Samerlejren på Salen fjeldet. Et meget autentisk og interessant besøg, hvor samerne selv fortæller om deres historie og kultur. Bliver du inviteret ind i et af husene/teltene, så tøv ikke - der venter en god historie og måske en traditionel samer sang.

Nede i byen ved havnefronten finder du det lille Isbjørnemuseum. Her kan du blive medlem af Isbjørneklubben. Et livslangt medlemsskab koster kun kr. 200,-

 

krydstogt til harwich england

Harwich - England   Læs mere

Harwich er en international havn beliggende ved udmundingen af floderne Stour og Orwell i det nordøstlige Essex. Harwich er en af Englands travleste kystbyer og ligger godt 100 km fra London. Igennem tiden er havnen blevet en alt afgørende ankerplads for mange skibe. Den gamle bydel i Harwich er et bevaringsværdigt område, hvor du vil opdage mange historiske bygninger.

 

krydstogt til haugesund norge

Haugesund - Norge   Læs mere

Haugesund ligger i Rogaland i det sydvestlige Norge. Byen blev grundlagt i 1855, og voksede sig hurtigt stor på grund af de mange sild i farvandet ud for byen. Haugesund er kendt for sit lyserøde rådhus og sin charmerende havnefront.

 

krydstogt til heimaey island

Heimaey - Island   Læs mere

Denne charmerende arktiske kolonisation på omkring 4500 mennesker og millionvis af vilde søpapegøjer giver enestående muligheder for sightseeing. De visuelle overraskende omgivelser er specielt velegnede til fotografer, som venter på at fange mindeværdige øjeblikke og udsigter.

 

krydstogt til helgoland tyskland

Helgoland - Tyskland   Læs mere

Helgoland er en nordfrisisk ø beliggende 70 km nordvest for Elbens munding i Nordsøen. Helgoland er 1,7 km² stor og har ca. 1500 indbyggere. Økonomien på øen er baseret på kurophold og turisme. Helgoland ligger udenfor Schengenområdet og er derfor toldfrit område. Hovedøen består for en stor del af rød sandsten med stejl klippekyst, som hæver sig 61 m over havet. I øens nordvestlige del befinder sig klippen Lange Anna. Klippen er i dag udsat for kystnedbrydning. For århundreder siden var øen mange gange større end i dag. Hovedøen er opdelt i en lavt og en højt beliggende del. Derfor tales på Helgoland også om oppe og nede. Forbindelsen mellem den lavt og højt beliggende del sikres med et så usædvanligt transportmiddel som en elevator. Som alternativet til elevatoren findes også trapper med 260 trin. Største turistattraktioner er klippen Lange Anna og sælerne på Dynen. Kun få skridt fra klippen Lange Anna på nordspidsen af øen findes klinten Lummenfelsen, et ynglested for sulen. De bemalede og godt besøgte træboder ved havnen er forhenværende fiskerværksteder. Hele øen er bilfri.

 

krydstogt til helsingborg sverige

Helsingborg - Sverige   Læs mere

Havluften og de store færger, der sejler lige ind i hjertet af byen, skaber en meget speciel atmosfære. Byen er et godt mix af en sofistikeret, - men også charmerende og idyllisk by. Nyd smukke haver, shopping, dejlige strande, rigt kulturliv og god mad, når du tager dig en slentretur gennem Helsingborgs gader.

 

krydstogt til helsinki finland

Helsinki - Finland   Læs mere

Helsinki er hovedstaden i Finland og ligger i landets sydlige del ved Østersøen og har en livlig skibstrafik med Sverige og Estland. Helsinki har mange smukke bygninger som ligger som en ramme rundt om byen. Man kan ikke undgå at blive betaget af den smukke hovedstad og det store skærgårdsområde ved indsejling til byen.

 

krydstogt til holyhead wales

Holyhead - Wales   Læs mere

Holyhead ligger på øen Anglesey og er kendt for at have en travl havn. Byen har et maritimt museum og i nærheden findes flere historiske seværdigheder. Man finder også et meget smukt landskab hvor der er mulighed for nogle gode traveture.

 

krydstogt til honfleur frankrig

Honfleur - Frankrig   Læs mere

Honfleur er en fransk by i Calvados departementet. Byen er især kendt for sin smukke gamle havn, hvor husenes malede, skiferbelagte gavle er med til at give byen sin charme. Honfleur er desuden hjemsted for Frankrigs største trækirke og en række spændende museer.

 

krydstogt til honningsvaag norge

Honningsvåg - Norge   Læs mere

Velkommen til Verdens Ende!

Honningsvåg er en lille by med kun ca. 2500 indbyggere, og den absolut største attraktion er besøget på Nordkap. Byen ligger påden lille ø Magerøya, der er forbundet med fastlandet via en af Europas længste vejtunneller på knap 7 km.

Honnningsvåg er Samernes hjemsted og deres tusindvis af rener, går frit omkring på fjeldene og vejene.

Nordkap er et over 300 meter højt plateau, som rejser sig stejlt og ufremkommeligt op af det kolde Ishav. Besøget på Nordkap foregår i bus. Det tager 30-45 minutter at køre fra krydstogtskibet til plateauet. Køreturen byder på storslåede scenerier; stejle klipper, dybe fjorde, vilde rensdyr, sneklædte bjergtinder, brusende vandløb og et helt igennem fantastisk lys.

På Nordkap plateauet er der adgang til besøgscenteret, hvor man kan se den spændende udstilling om livet og historien på Nordkap. Udendørs er den berømte og ikoniske Globus, men husk at se monumentet Verdens Børn. 7 udvalgte børn fra vidt forskellige steder i verden, har lavet disse fantastiske skulpturer, med ønsket om at sprede budskabet om venskab og fred på tværs af landegrænser. Skulpturerne er lavet i granit og bronche, og ønsket er at de skal bestå i mindst 1000 år.

 

krydstogt til ijmuiden holland

IJmuiden - Holland   Læs mere

IJmuiden er en havneby i det nordlige Holland. Byen er beliggende ved flodmundingen ca. 30 km fra Amsterdam.

 

krydstogt til ilfracombe england

Ilfracombe - England   Læs mere

Ilfracombe er en af de ældste og mest populære byer langs havet på Devon-kysten, og er på samme tid også situeret helt unikt. Den tilhørende havn er særdeles billedskøn med smukke omkringliggende strande, hvor det er oplagt at tage en gåtur. Byen selv er bygget mellem bakker, hvilket gør, at adgang til strandene går via tunneller i klipperne, der omringer dem. Besøg Watermouth Castle, hvor der vil være sjove aktiveter, gå på Torrs Walk, udforsk Cambercombe Manor, eller nyd en afslappet dag med shopping i byen, efterfulgt af "afternoon tea".

 

krydstogt til invergordon skotland

Invergordon - Skotland   Læs mere

Invergordon er en by med en fantastisk historie som strækker sig tilbage gennem to verdenskrige. Det er også en vigtig anløbshavn for krydstogtskibe. Byen er ideelt beliggende i det østlige højland. 

 

krydstogt til inverness skotland

Inverness - Skotland   Læs mere

Inverness er den største by i det skotske højland. Tag med på tur til den sagnomspændte sø Loch Ness og nyd den meget smukke natur.

 

krydstogt til isafjordur island

Isafjordur - Island   Læs mere

Isafjordur er måske det mest øde og det smukkeste og mest forrevne område på Island. Byen har gennem århundreder været et vigtigt center for handel og industri – alt sammen baseret på fisk.

 

krydstogt til isfjorden norge

Isfjorden - Norge   Læs mere

I det centrale Spitsbergen er Isfjorden Svalbards største fjordsystem. En af de mest prominente bjerge her er Alkhornet, hvor tusindvis af polarlomvier yngler.

 

krydstogt til isles of scilly england

Isles Of Scilly - England   Læs mere

På Isles of Scilly virker skyerne større, horisonten længere væk og landskabet bredere. Her finder du hvide sandstrande, skønne landskaber og et varieret udbud af aktiviteter. Hver ø har sin egen unikke karakter og charme. Udforsk en lang række strande, opdag forskellige spisesteder, oplev den usædvanlige flora - hver ø har sit eget skattekammer af eventyr og oplevelser!

 

krydstogt til jalta ukraine

Jalta - Ukraine   Læs mere

Jalta, der ligger på Krimhalvøen, har en broget historie. I nærheden af byen ligger Livadia, stedet for Jaltakonferencen, der blev afholdt i februar 1945 mellem Stalin, Roosevelt og Churchill. Dette møde kom til at påvirke Europas fremtid helt frem til Berlinmurens fald i 1989. I Jaltas omegn ligger Nikitskijs botaniske have. Det siges, at der her dyrkes 20.000 forskellige rosensorter.

 

krydstogt til kiel tyskland

Kiel - Tyskland   Læs mere

Kiel er en spændende havneby med rig mulighed for at kigge sig omkring og se både store og små skibe. Byen er en smuk havneby og har en afslappet atmosfære. 

 

krydstogt til kielerkanalen tyskland

Kielerkanalen - Tyskland   Læs mere

Kielerkanalen er en travl kunstig vandvej, der forbinder Nordsøen med Østersøen. Kanalen er stadig så smal at skibene sejler tæt på kysten. Der er ingen sluser i kanalen, så man glider stille gennem det naturskønne område.

 

krydstogt til killybegs irland

Killybegs - Irland   Læs mere

Killybegs ligger i det nordlige Irland og er den største fiskerihavn i Irland. Killybegs bærer i høj grad præg af at ligge ud til vandet. Ud over fiskeri er byen kendt for meget forskelligt vandsport og sine lange gyldne strande.

 

krydstogt til kirkenes norge

Kirkenes - Norge   Læs mere

Kirkenes.

Byen ligger mellem to tidszoner; Helsingfors og Moskva. Kirkenes ligger i Sør Varanger kommune. Her taler indbyggerne norsk, samisk, finsk og russisk. Den lille grube landsby har ca. 3.300 indbyggere. Den russiske tsar, den Russisk Revolution, Finsk immigration og Anden Verdenskrig er for altid synlig i regionen. Besøg Sør Varanger Museum og Andersgrotta for at få mere information om grænseregionen og dens historie.

 

krydstogt til kirkwall orkneyoeerne

Kirkwall - Orkneyøerne   Læs mere

Kirkwall er den største by på Orkneyøerne i det nordlige Skotland. Byens største seværdigheder er Skt. Magnus katedralen og ruinerne af den tidligere bispegård. Der er færgeforbindelse til de fleste af øerne i øgruppen.

 

krydstogt til londonderry nordirland

Klaipeda - Litauen   Læs mere

Klaipeda er en by beliggende ved udsejlingen til den Kuriske bugt, i det nordvestlige Litauen. Byen rummer en smuk, gammel bydel, der er værd at gå en tur forbi. På en solskinsrig dag er de foretrukne badesteder ved Nida og Palanga. Ca. en times kørsel fra Klaipeda kan du opleve den lille by Neringa, der er omgivet af fortryllende skove og sandklitter fra den nærliggende nationalpark, Kursiu Nerija. En spændende udflugt kunne bestå af ture til Juodkrante og "Heksebakken", ravmuseet og Palangas botaniske haver. Gå heller ikke glip af de enorme kolonier af storke i området.

 

krydstogt til klaksvik faeroeerne

Klaksvik - Færøerne   Læs mere

Klaskvik er Færøernes næststørste by, som egentlig startede som 4 bondegårde. Over årene udviklede gårdene sig og blev efterhånden til en større by. Byen har en vigtig fiskerihavn med tilhørende flåde. I byen finder du Christians-kirken, der blev opført i 1963 i utraditionel arkitektonisk stil og rummer mange spændende ting, der bestemt at værd at se. Hvis du besøger Klaksvik i starten af juni, vil du opleve den årlige byfest, Nordoyastevna. Desuden bliver Færøernes mest populære øl brygget i Klaksvik. 

 

krydstogt til koebenhavn danmark

København - Danmark   Læs mere

København er en pulserende og indbydende hovedstad. Der er masser af spændende bymiljøer og mange gode turistattraktioner. Tag med på en kanalrundfart, besøg Tivoli eller tag en tur på Nyhavn og nyd det helt specielle miljø.

 

krydstogt til korsakov rusland

Korsakov - Rusland   Læs mere

Korsakovs havn er den største på Ruslands største ø Sakhalin. Havnen blev bygget i 1853 som den første russiske militærpost på Sakhalin. Byen var indtil Anden Verdenskrig styret af Japan, men blev efterfølgende overtaget af Sovjetunionen. Korsakov er i dag ansvarlig for størstedelen af øens fiskeindustri.

 

krydstogt til kotka finland

Kotka - Finland   Læs mere

Velkommen til Kotka, der ligger i det sydlige Finland og er en af landets største havne. Og det er netop placeringen tæt på både det Baltiske Hav og floden Kymijoki, der er noget af det, som har formet Kotkas identitet gennem tiderne. Der er derfor også et væld af vandsportsaktiviteter at boltre sig med, ligesom du også finder flere interessante museer i byen.

 

krydstogt til kristiansand norge

Kristiansand - Norge   Læs mere

Kristiansand ligger på sydkysten ved Skagerrak på en sandet landtange og er hovedbyen i det sydlige Norge. Kristiansand er kendt som en turistby med stor tilstrømning af tilrejsende i sommermånederne. I særdeleshed lokker Kristiansands Dyrepark mange turister til og hører til en af de mest besøgte turistattraktioner i Norge.

 

krydstogt til kristiansund norge

Kristiansund - Norge   Læs mere

Kristiansund og Nordmøre ligger i det nordvestlige Norge, og er et smukt område fyldt med kontraster. Charmerende Kristiansund er hovedstaden i regionen.

 

krydstogt til la rochelle frankrig

La Rochelle - Frankrig   Læs mere

La Rochelle er en meget attraktiv og uspoleret kystby i Frankrig . Byen er berømt for dens gamle bydel samt den flotte havnefront.

 

krydstogt til le havre frankrig

Le Havre - Frankrig   Læs mere

Le Havre ligger ved Seine flodens munding i det nordlige Frankrig. Byen er den største i Normandiet. Byen er absolut et besøg værd, men der er også mulighed for at tage på udflugt til fx kysten ved Normandiet eller til Paris.

Det er muligt at købe en billet så du får fri offentlig trasport i hele byen til ca. 5 euro pr. person. Vi anbefaler at man besøger den gamle Nortre dam kirke, den flotte strandpromenade eller det nyopførte shoppingcenter ved havnen Docks Vauban som også tilbyder mange forksellige spisemuligheder.

 

krydstogt til leknes norge

Leknes - Norge   Læs mere

Naturen er betagende i Norge, men måske allermest på Lofoten. Ø-gruppen der tilsammen danner Lofoten er 200 km lang og består hundredevis af små og store øer.

Fiskeriet har altid haft en meget stor betydning for Lofoten, og selv den dag i dag hører fiskeriet til en af de vigtigste indtægtskilder.

Overalt ser du de karakteristiske træsativer, der bruges til at tørre fisk på. Kommer du til Lofoten, når torsken hænget til tørre er du ikke i tvivl; luften dufter af en meget karakterisktisk sød lugt, som stammer fra tørringen.

Lofoten har altid tiltrukket mange kunstnere, og på de mange gallerier kan man finde masser af smukke malerier med motiver fra den smukke men barske natur på Lofoten.

Har du tid, anbefaler vi et besøg på vikingemuseet i Borg. Her finder du en tro kopi af et stort vikinge langhus, som menes at have huset en stor vikingehøvding tilbage i 500-700 tallet. Huset er 83 meter langt og 9 meter bred. I dag indeholder huset en stor udstilling om vikingetiden, og mange fund fra udgravningen er udstillet.

De fleste skibe ligger for anker, når man kommer til Lofoten. Det er kun få mindre skibe der kan gå til kaj. Landgang forgår derfor oftest med tenderbåde, dvs krydstogtskibets egne redningsbåde.

 

krydstogt til lerwick shetlandsoeerne

Lerwick - Shetlandsøerne   Læs mere

Lerwick er med sin 7500 inbyggere den eneste by på Shetlandsøerne. Her kan skibet ikke lægge til og du vil blive sejlet i land i tenderbåde. Som noget af det første mødes du af landets våbenskjold, hvorpå du finder teksten "med lögum skal land byggja", der ellers kendes som den Jyske Lov. Lokalbefolkningerne på øerne har stærke rødder i den maritime historie og i musikken. Butikkerne er fyldt med træ ting, violiner, fine sæber, sweatre og ting der hører en viking til.

Som et bedårende mix af Skotland og Norge, tilbyder Shetlandsøerne en overflod af unikke naturoplevelser og dyreliv. Tag en smuk gåtur ud til "the Knab", der er Lerwicks sydligste spids. På vejen kan du iagttage de forrevne klipper og udsigten til Bressay. På gåturen er det også oplagt at lægge vejen forbi stentårnet Broch of Clickimin, der ligger lige ud til søen Clickimin Loch. På tilbagevejen kan du besøge det charmerende rådhus og ikke mindst Fort Charlotte.

 

krydstogt til liverpool england

Liverpool - England   Læs mere

Liverpool er en af de vigtigste havnebyer i England. Bycentrum er i delvis restaureret og byen fremstår som en moderne storby. Byen er mest kendt for sine 2 fodboldhold, Liverpool FC og Everton FC samt Beatles.

 

krydstogt til lofoten norge

Lofoten - Norge   Læs mere

Lofoten er kendt for fiskeri og for sine smukke naturattraktioner, små øde landsbyer og hvalsafariture. Øerne er
grønne og frodige og talrige havfugle yngler her. I Gravdal oplever du de farverige fiskerhuse og en smuk gammel kirke. Lofoten er en populær destination for lystfiskere fra hele verden, og midnatssolen gør Lofoten til et højdepunkt for golfspillere da man 2 måneder om året har lys døgnet igennem.

 

krydstogt til london england

London - England   Læs mere

London er indbegrebet af engelsk kultur og er en meget charmerende hovedstad. Se Buckingham Palace og Kensington Palace og nyd atmosfæren i Londons butikker.

 

krydstogt til londonderry nordirland

Londonderry - Nordirland   Læs mere

Den befæstede by Londonderry, som er bygget i begyndelsen af 1600-tallet, er en af de få byer i verden, som aldrig har oplevet dens fæstningsværk ødelagt. Besøg Cathedral og Columb, Tower Museum, samt oplev det nutidige og moderne Lodonderry fra toppen af fæstningsmuren. På den anden side af byen kan du nyde den storslåede natur ved Antrim-kysten og Giant's Causeway - Nordirlands mest berømte varetegn, som også er på UNESO's verdensarvsliste.

 

krydstogt til lorient frankrig

Lorient - Frankrig   Læs mere

Lorient er beliggende i Bretagne og er en smuk gammel havneby med en naturlig havn. Under 2. verdenskrig var byen næsten fuldstændig ødelagt.

 

krydstogt til malmoe sverige

Malmø - Sverige   Læs mere

Den 190 meter høje skyskraber Turning Torso markerer med sin karakteristiske spiralform retningen for Malmø som en moderne by i det nordlige Europa. Dog har denne svenske havneby også en charmerende gammel bydel med bindingsværkshuse og et hyggeligt torv, Lilla Torg. I dette område kan du sidde på en af de hyggelige caféer og nyde en stemning, der næsten er sydlandsk.

 

krydstogt til molde norge

Molde - Norge   Læs mere

Molde er kendt som Norges store rosedyrkningsområde. Opvarmet af golfstrømmen og beskyttet af fjeldene, er Molde begunstiget af et varmt, moderat klima. Denne charmerende by er også hjem for Ramsdal museet, som har en af Norges mest imponerende samlinger af folkekunst.

Vi anbefaler et besøg på Varden udsigtspunktet; herfra får du en fantastisk udsigt over Molde og Romsdalen fjorden med de 87 "Romsdal alpetoppe".

Atlanterhavsvejen er også en kæmpe turistattraktion. Mens vejen blev konstrueret oplevede bygningsarbejdere ikke mindre end 12 orkaner, før den 8 kilometer lange vej blev færdig, og som ydermere forbandt øen Averøya med fastlandet via 8 forskellige broer. Et imponerende arbejde bygget med stor respekt for den omkringliggende natur.

 

krydstogt til murmansk rusland

Murmansk - Rusland   Læs mere

Selvom Murmansk er lang og tynd, er det fleste af de steder, der har interesse for besøgende, inden for et forholdsvis samlet område i byens centrum. Besøg et af Murmansks 4 store museer, tag et billede af Alyosha statuen, eller nyd den lokale russiske køkkenoplevelse på en af byens mange cafeer og restauranter.

 

krydstogt til nantes frankrig

Nanates - Frankrig   Læs mere

I Nantes oplever du de smukkeste stenbygninger langs de fleste gader. Parker og flere slotte omgiver den smukke franske region.

 

krydstogt til narvik norge

Narvik - Norge   Læs mere

Narvik er Nordnorges tredje-største by, og ligger i Ofotfjorden. Herfra er der mange muligheder for vandring i de skønne bjerge og smukke fjorde. Narvik tiltrækker også vragdykkere, da der er mange skibsvrag i fjorden. Området er desuden kendt for sit laksefiskeri og Besættelsesmuseet, som blandt andet er i besiddelse af en sjælden tysk Enigma-maskine.

 

krydstogt til nessebar bulgarien

Nessebar - Bulgarien   Læs mere

Denne gamle by, med udsigt over Sortehavet, har et væld af historiske bygninger og gyldne sandstrande. De populære steder er fx det hellenistiske akropolis, Apollos tempel, en række byzantiske, bulgarske og osmanniske kirker, og ikke mindst byens træhuse fra det 19. århundrede. Sortehavets blå-grønne vand er den perfekte kulisse for byens mange utrolige seværdigheder.

 

krydstogt til newport wales

Newport - Wales   Læs mere

Newport er den 3. største by i Wales. Romerne byggede et fort her i år 75 e.Kr. på kanten af, hvad der dengang var det romerske imperium. Gå ikke glip af den ikoniske Newport Transporter Bridge, som er mere end 100 år gammel og 1 ud af kun 8 sådanne broer i verden. Udforsk Newport Museum eller det romerske legionære museum, før turen går til ruinerne af romerske bade og kaserner i Caerleon. Efter dine mange oplevelser i byen kan du nyde en øl en af Newports velkendte pubs.

 

krydstogt til novorossijsk rusland

Novorossijsk - Rusland   Læs mere

Novorossijsk er en russisk havneby ved Sortehavet. Byen blev oprindeligt grundlagt af grækerne, men fik sit nuværende navn som base for Sortehavsflåden i 1838. Novorossijsk er fuld af historie, mindesmærker og seværdigheder, og er en af de kun 12 russiske heltebyer. Denne ærestitel blev givet byen efter Anden Verdenskrig, hvor sovjetiske sømænd holdt havnen mod tyskerne i 225 dage.

 

krydstogt til nynashamn sverige

Nynäshamn - Sverige   Læs mere

Nynäshamns historie kan spores tusinder af år tilbage og beviser på tidlige indbyggere er stadig at finde i form af historiske levn, herunder gravsteder fra jernalderen og runesten fra vikingetiden. Fra denne by kan du tage et tog til Stockholm, der kun ligger en time væk. Du kan også blive i Nynäshamn og udforske naturen og den lokale kultur.

 

krydstogt til oban skotland

Oban - Skotland   Læs mere

Fiskehavnen og feriebyen Oban ligger på vestkysten af Skotland og regnes som "Gateway to the Highlands". Oban er en travl havneby med flere attraktioner og et fristende handelsliv.

 

krydstogt til odessa ukraine

Odessa - Ukraine   Læs mere

Odessa har cirka 1 million indbyggere og er Ukraines femtestørste by. Den er en vigtig handelsby. Bebyggelsen er spredt ud på terrasser på høje omkring en lille havn. Arkitekturen i byen er påvirket af franskmænd og italienere, hvilket giver den en kontinental atmosfære. Operahuset betragtes som et af verdens smukkeste med en udsøgt fin akustik. Det er også kendt for sin ballet.

 

krydstogt til olden norge

Olden - Norge   Læs mere

Olden er en stille by der ligger ved foden af Jostedal Gletsjeren. Sceneriet i den frodige dal er storslået og en travetur ville være synd at snyde sig selv for. Det er også muligt at gå på opdagelse i grotterne der ligger tæt ved byen.

 

krydstogt til oslo norge

Oslo - Norge   Læs mere

Oslo ligger i fjordens inderste del, omgivet af skovklædte bakker. Byen huser det Royale palads med en stor flot have hvor det er muligt at gå en tur. Yderligere tilbyder Oslo den politiske administration, universitet og flere højere læreanstalter. Byen grænser op til smukke naturområder hvor det er muligt med skiløb om vinteren og badning og fiskeri om sommeren.

Man kan også besøge mange interessante museer i Oslo. Besøg bl.a. Fram museet som handler om de norske opdagelsesrejsende som sejlede til verdens yderpunkter for at opleve og udforske polerne. Samme sted som Fram museet kan man også opleve Kontikki museet som også handler om en norsk opdagelsesrejsende. Thor Heyerdahls sejlede fra Peru i Sydamerika til stillehavsøerne i Polynesien.

I Oslo ligger også det imponerende Opera hus på 38.500 m² som har kostet 3,9 mia. norske kroner. Det er her mulig at booke en guidet rundtur hvor man kommer bag scenen og får fortalt alt om stedet, skuespillerne, kjolerne og meget mere.

 

krydstogt til peel isle of man

Peel - Isle of Man   Læs mere

Peel er beliggende på øen Isle of Man og er en populær feriedestination. Tag en slentretur langs promenaden og oplev de snævre stræder med de små fiskerhuse.

 

krydstogt til petropavlovsk rusland

Petropavlovsk - Rusland   Læs mere

Petropavlovsk er den perfekte åbning ind til Ruslands betagende landskaber med en placering ud mod Avacha bugten. Fra byen kan du se to enorme vulkaner og de omgivende snedækkede bjerge.

 

krydstogt til portree isle of skye

Portree - Isle of Skye   Læs mere

Portree er omgivet af stejle klipper og byens gæliske rødder er synligt til stede i de lokale attraktioner. Den bjergrige egn byder på åndeløse udsigter fra næsten alle destinationer i omegnen.

 

krydstogt til portsmouth england

Portsmouth - England   Læs mere

Portsmouth er kendt viden om for sin havn og sin søfartshistorie, og dette er dokumenteret på en række af byens museer.

 

krydstogt til reykjavik island

Reykjavik - Island   Læs mere

Byen, der på islandsk hedder "den rygende bugt", er Islands hovedstad og største by. Byen blev grundlagt i år 877 og har i dag en helt speciel atmosfære. Oplev smukke landskaber, der vidner om Islands vulkanske oprindelse, eller svøm i en af de varme kilder. Prøv fx den "Blå Lagune". Du kan også besøge Islands wellnesssteder, hvor der er god tid til afslapning og livsnydelse.

En god måde at blive introduceret til Islands fantastiske landskab er også at tage på turen "the Golden Circle", hvor du vil blive introduceret til landets smukke natur. Oplev Thingvellir National Park, hvor den eurasiske og amerikanske tektoniske plade langsomt trækker sig fra hinanden, og hvor islændingene tidligere mødtes til tingmøder. Se også det imponerende Gullfoss vandfald, de lavaformede landskaber og ikke mindst de fascinerende gejsere.

 

krydstogt til riga letland

Riga - Letland   Læs mere

Riga er hovedstaden i Letland. Nær havnen ligger den gamle bydel med flere store kirker, smalle stræder og torve og i dag med mange små butikker, hvor man sælger kunsthåndværk og andre gennemarbejdede produkter. Her er også en stor torvehal med kød, fisk, frugt, grøntsager, ost, krydderier, honning mm.

 

krydstogt til ringaskiddy irland

Ringaskiddy - Irland   Læs mere

Ringaskiddy er en havneby i Cork-området i det sydlige Irland. Fra byen er det muligt at komme til blandt andet Cork, Cobh, Crosshaven og Monkstown. Der ligger et gammelt Martello-tårn, som er en slags fort, på bakken nær Ringaskiddy. Herfra er der god udsigt over Corks naturlige havn.

 

krydstogt til roenne bornholm

Rønne - Bornholm   Læs mere

I Rønne kan du mærke den særlige bornholmske stemning. Når man kommer sejlende til Rønne er noget af det første man ser Sct. Nikolai kirke, der oppe på toppen af havnebakken kan ses viden om. Selvom Rønne er en almindelig driftig provinsby, har man dog forstået, at bibeholde dele af Rønne, som den har set ud i århundreder. Fredninger og en stor indsats for at bevare Rønne, har bevirket at mange af de gamle charmerende bymiljøer med bindingsværkshuse og små krogede gader stadig eksisterer.

 

krydstogt til rostock tyskland

Rostock - Tyskland   Læs mere

Rostock er i dag en af Tysklands største havne i Østersøen. Før Berlinmurens fald var havnen sammen med Warnemünde de absoluts vigtigste i Tyskland. Universitetet i Rostock blev grundlagt som det første universitet i Nordeuropa og har haft stor betydning for byen og dens udvikling. Det er muligt at tage med udflugter til metropolen Berlin. Berlin er i dag en storby hvor kulturer mødes og hvor man stadig kan blandingen fra øst og vest.

 

krydstogt til rosyth skotland

Rosyth - Skotland   Læs mere

Rosyth er din indgang til det vidunderlige Skotland og beliggende tæt på Edinburgh. Edinburgh er Skotlands hovedstad og byen er kendt som en af Europas mest attraktive byer.  I Edinburghs gamle og nye bydele finder man et skønt mix af elegante gader og charmerende pladser. En af byens største seværdigheder er Edinburgh slot, som ligger højt oppe på en ujævn klippe i midten af byen.

 

krydstogt til rotterdam holland

Rotterdam - Holland   Læs mere

Rotterdam bliver ofte kaldt indgangen til Europa, og havnebyen er en indbydende by med en gammel charme. Havnen byder på enestående udsigter og et væld af kajanlæg og kanaler. Byen byder også på smukke gamle bygninger og giver som et samlet hele et meget indbydende indtryk.

Rotterdam er Hollands førende arkitekturby og tilbyder rigtig mange sjove bygninger. Besøg bl.a Markthal som er en kæmpe bygning som tilbyder shopping og caféliv i flotte omgivelser hvor der også er masser af lejligheder tilknyttet. I samme område ligger Kubushusene som er tegnet af den hollandske arkitekt Piet Blom.

 

krydstogt til rouen frankrig

Rouen - Frankrig   Læs mere

Rouen ligger ved Seinen ca. 135 km fra Paris og er en af Frankrigs vigtigste flodhavne. Byen er en hyggelig by og var i Middelalderen en af Europas mest fremtrædende byer. En af de største seværdigheder i Rouen er katedralen Notre Dame.

 

krydstogt til runavik faeroeerne

Runavik - Færøerne   Læs mere

Runavik er beliggende på Færøerne og er en lille landsby. Oplev øernes idylliske landskab som er beklædt med små hytter, trækirker med græstag, huse bygget af kampesten og får der græsser på de mange skråninger. 

 

krydstogt til saint jean de luz frankrig

Saint Jean de Luz - Frankrig   Læs mere

Den billedskønne by ved stranden, Saint-Jean-de-Luz i det sydvestlige Frankrig, kan prale af smukke, lange sandstrande, en stor shoppinggade og smuk baskisk arkitektur. Har man lyst til at surfe, er der også optimale forhold til det. På de mange markeder kan enhver shoppingglad tourist få mange timer til at gå, ellers er det oplagt at besøge Frankrigs største baskiske kirke, Eglise St. Jean Baptiste. Omkring byens torv finder du fantastiske restauranter med fisk og skaldyr. Prøv også de franske bagerier, der producerer lækre baguettes og croissanter.

 

krydstogt til scrabster skotland

Scrabster - Skotland   Læs mere

Scrabster er den nordligste by på fastlandet i Skotland, og her lever fortiden i historiske landsbyer, ældgamle gravmæler, slotte som ligger i ruiner og store sten.

 

krydstogt til sevastopol ukraine

Sevastopol - Ukraine   Læs mere

Sevastopol ligger i Ukraine og blev grundlagt i 1773. Sevastopol er en af de største havnebyer og kulturhistoriske centre i det sydlige Ukraine.

 

krydstogt til seydisfjordur island

Seydisfjordur - Island   Læs mere

Seydisfjordur, der betragtes som værende det østlige Islands kulturelle hovedstad, ligger ved enden af en smal fjord omgivet af høje bjerge. Denne by, der har ca. 700 indbyggere, opnåede kommunal status i 1895 som den første by i det østlige Island, og kan prale med meget velholdte hjem og bygninger fra det 19. århundrede. Byen er også det, der binder Island, Færøerne og Danmark sammen via en færgelinje. Seydisfjordur er åbningen til de østlige fjordes vilde og isolerede landskab. Hvis man skal tro på myterne, så var disse smalle bugter og knejsende bjerge engang hjemsted for trolde og elvere.

 

krydstogt til skagen danmark

Skagen - Danmark   Læs mere

Skagen er en hyggelig lille by med huse i den velbevarede gamle stil: gule mure og hvid kant på taget. Det er her oplagt at opleve det hyggelige havnemiljø, samt give dig god tid til attraktionerne. Her er både "den tilsandede kirke", Grenen,  de kendte P.S. Krøyer billeder og mange spændende museer, men ikke mindst er det et badeparadis for vandhunde, som med rette går under betegnelsen "Lysets Land."

 

krydstogt til skjolden norge

Skjolden - Norge   Læs mere

Skjolden er omgivet af stejle bakker og fantastiske vandvand og ligger for enden af Sognefjorden - verdens længste sejlbare fjord. Besøg Urnes trækirke, den ældste trækirke, der er fundet i Norge, og som også er medtaget på UNESCO's verdensarvsliste. Tag også en vandretur i Jostedalsbreen nationalpark og oplev en udsigt, du aldrig vil glemme.

 

krydstogt til skt petersborg rusland

Skt. Petersborg   Læs mere

Skt. Petersborg er rig på kulturarv og er et mesterværk i arkitekturen, der udtrykker Ruslands sjæl. I 1703 byggede Peter den Store en fæstning på bredden af Neva-floden og omkring 1712 var en ny by opstået. Elegante facader og strålende katedraler blev bygget langs byen kanaler. Byggeriet blomsterede under Katharina den Store og byen fik ny pragt med omfattende paladser, smukke parker og prægtige pladser designet af franske og italienske arkitekter.

 

krydstogt til sochi rusland

Sochi - Rusland   Læs mere

Kaukasus-bjergene stiger op bag strandbyen Sochi, i Sortehavet. Byen er kendt for både sin kystlinje og sine alpine dale. Området kan også prale med helbredende vand, mineralske kurbade, frodige træ- og buskområder samt smukke haver, så det er ikke underligt, at denne by er stedet, hvor vinter-OL 2014 blev afholdt.

 

krydstogt til sortland norge

Sortland - Norge   Læs mere

Sortland ligger i Vesterålen i Norge, og kaldes ofte "den blå by" fordi de fleste af husene er malet blå. Byen ligger inden for den nordlige polarcirkel, og midnatssolen kan derfor ses fra sidst i maj til sidst i juli. Sortland er kendt som en af de musikalsk bedste byer i Norge, og afholder hvert år en stor jazzfestival. Byen er også et shopping-mekka med mange indkøbscentre.

 

krydstogt til southampton england

Southampton - England   Læs mere

Southampton, der er en af verdens mest berømte havne, fungerede som stedet til lanceringen af Mayflower og Titanic. I dag er det en af verdens travleste passagerhavne. Nyd de gode shoppingmuligheder eller det spændende natteliv. Du kan også gå på opdagelse i det utal af seværdigheder og museer, som byen huser.

 

krydstogt til south queensferry skotland

South Queensferry - Skotland   Læs mere

South Queensferry er indgangsportal til Edinburgh som er Skotlands hovedstad.  Byen er kendt som en af Europas mest attraktive byer.  I Edinburghs gamle og nye bydele finder man et skønt mix af elegante gader og charmerende pladser. En af byens største seværdigheder er Edinburgh slot, som ligger højt oppe på en ujævn klippe i midten af byen.

 

krydstogt til st malo frankrig

St. Malo - Frankrig   Læs mere

St. Malo var i Middelalderen en befæstet ø ved mundingen af floden Rance. I dag hænger øen sammen med fastlandet og er et af de mest besøgte steder i Bretagne. Byen er i sommermånederne livlig og travl og fyldt med butikker, restauranter og barer.

 

krydstogt til stockholm sverige

Stockholm - Sverige   Læs mere

Egentligt startede Stockholm som en fæstning, der blev grundlagt i det 13. århundrede. Fæstningen voksede sig til en by og nu har byen spredt sig ud på 14 af de omkringliggende øer. Oplev en hovedstad der er så smuk, at du ikke må snyde dig selv for en gåtur rundt omkring i byen og langs vandet.

 

krydstogt til stornoway skotland

Stornoway - Skotland   Læs mere

Stornoway er den største by på øgruppen Hebriderne i Skotland, med et indbyggertal på cirka 8.000. Byen opstod som en bosættelse for vikingerne, og er i dag den vigtigste by på Hebriderne.

 

krydstogt til st peter port guernsey

St. Peter Port - Guernsey   Læs mere

{St. Peter Port3 }

 

krydstogt til svolvaer norge

Svolvær - Norge   Læs mere

Lofotens Øhavs landskab er et af de mest dramatiske i Norge med sine spektakulære klippeformationer, der gennem mange år har været formet af gletsjere. Her, 200 km Nord for den Arktiske Cirkel, kan du opleve det frie og simple liv med kysten, der er omgivet af fiskerlandsbyer og billedskønne hytter, der har tiltrukket kunstere gennem århundreder. Der er et rigt fugleliv med store kolonier af samboende arter, der bygger rede på de knejsende klipper. Omkring 10 km fra kysten er der fra kontinentalsoklen et drastisk dybdefald på 915 meter, og her kan man af og til se kaskelothvaler søge næring.

 

krydstogt til swinoujscie polen

Swinoujscie - Polen   Læs mere

Swinoujscie var under 2. Verdenskrig en vigtig militærhavn og var i øvrigt en tysk by, men er siden blevet en polsk by. Byens navn kommer af, at den første bebyggelse startede ved mundingen af floden Swina - heraf kom det tyske navn Swinemunde - og på polsk altså Swinoujscie. Byen blev i det 19. århundrede anset som en eftertragtet bade- og kurby og dette holder stadig stik i dag. Swinoujscie ligger ikke langt fra en naturpark, hvor du blandt andet kan se bisonoksen, der er Europas største dyr.Ved den tysk-polske grænse i nærheden finder du et marked, hvor du kan finde nærmest alt, hvad hjertet begærer.

 

 

krydstogt til tallinn estland

Tallinn - Estland   Læs mere

Tallinn er Estlands hovedstad og ligger ved den vestlige Østersøkyst. En stor del af det gamle Tallinn er bevaret og torve og stenbelagte gader, smalle stræder og stenhuse i flere etager præger bybilledet. På højen oven for citydelen ligger den gamle kirke hvorfra der er en flot udsigt over byen og havnen.

 

krydstogt til thorshavn faeroeerne

Thorshavn - Færøerne   Læs mere

Thorshavn er Færøernes hovedstad. Desuden er Thorshavn Færøernes største by og landets kulturelle, økonomiske og trafikale centrum, det vil sige masser af muligheder for aktiviteter. Man kan bl.a. besøge Nordens Hus, hvor der er koncerter, udstillinger osv. Som noget af det første er det også oplagt at tage en lille gåtur rundt ved Tinganes, hvor du bl.a. finder Lagtingets bygninger og nogle private boliger, hvoraf nogle har karakteristiske græstage. Besøg også Havnar Kirkja, der er smukt prydet med blåt loft og en balkon til hver side. Tag en pause på en af havnens hyggelige caféer og tag derefter en lokal bus mod Kirkjubøur. Her finder du en et af de ældste huse, der er gået videre slægt gennem slægt, en fin lille kirke og de betagende sorte huse med røde vinduer.

 

krydstogt til tilbury england

Tilbury - England   Læs mere

Tilbury er, i forhold til sin ret nye eksistens, en by med mange vigtige historiske forbindelser, idet der i byen findes et fort fra 1600-tallet og desuden også en gammel cross-river færge.

 

krydstogt til tromsoe norge

Tromsø - Norge   Læs mere

Byen kaldes også "Porten til Ishavet", og har i de seneste årtier udviklet sig til at blive Nordnorges vigtigste og livligste by med et stadigt stigende indbyggertal.

Tromsø har et stort universitetsmiljø, herunder et universitetshospital. Mange forskningsvirksomheder er også placeret i Tromsø. Vi anbefaler et besøg på Tromsø museum, som har en stor udstilling om nordlys og same kulturen.

Samerne har altid spillet en stor rolle i samfundet i Nordnorge, og udstillingen giver et rigtig godt indblik i samernes kamp for selvstændighed, retfærdighed og anderkendelse. Ishavskatedralen er naturligvis også et besøg værd. Hr du tid og mulighed bør du lytte til en koncert i kirken, som har en fremragende akustik.

Derudover kan det anbefales at tage kabelbanen "Fjellheisen" op til udsigtspunktet Storsteinen, som befinder sig 421 meter over havet. I klart vejr er der en fantastisk udsigt over byen og de nærliggende fjelde. Er der skyet på toppen, bør du ikke tage derop; det vil være spild af tid.

Er du fascineret af polarekspeditioner må du besøge Polarmuseet. Her finder du en meget stor udstilling om de mange polarekspeditioner og mændende bag disse. Mange interessante historier kan læses på de forskellige udstillinger, og rigtig mange effekter fra ekspeditionerne er bevaret og udstillet.

 

krydstogt til trondheim norge

Trondheim - Norge   Læs mere

Mange huse i Norge er træhuse, men specielt i Trondheim finder du en stor koncentration af træhuse.

Krydstogtskibet ligger til kaj centralt i byen, og der er gode adgangsforhold hvis du ønsker at besøge Trondheim til fods.

En meget stor attraktion er Nidaros Katedralen, der er Skandinaviens største middelalderbygning, og en vigtig destination for kristne pilgrimme. Som mange andre bygninger har katedralen været ramt af adskillige brande, men er altid blevet bygget op igen. De ældste tilbageværende dele af katedralen er fra det 12. århundrede.

Efter besøget i katedralen anbefaler vi en gå tur langs kanalen.

Forlad katedralen på bagsiden; tag et kig på de mange gamle gravstene og fortsæt ud til kanalen.

Går du over broen, kommer du ind i et meget hyggeligt kvarter, med gamle velbevarede huse og små kunstbutikker.

Trænger du til at slukke tørsten anbefaler vi et besøg på Taps. Et lille ølhus, svært at få øje på - nemt at gå forbi, så hold øjne og ører åbne. Facaden ligner en lille cafe, men tag ikke fejl. Indenfor serveres minimum 20 forskellige øl fra fad. Absolut et besøg værd.

Har du tid, så besøg Kristiansen fortet eller det store fiskemarked Ravnkloa.

 

krydstogt til turku finland

Turku - Norge   Læs mere

På gaderne i Turku udspiller der sig et liv, der er taget lige fra Middelalderen til i dag. Gadernes uendeligt kantede bygninger vidner om de stilarter og skønhedsidealer, som har præget byen gennem forskellige årtier. Ligeledes kan byens livlige historie opleves på de mange pladser rundt omkring.

 

krydstogt til vadsoe norge

Thorshavn - Færøerne   Læs mere

Vadsø.

Fiskerbyen ligger lige ud til Ishavet, hvor de store kongekrabber lever. Området er også velsignet af mere end 100 arter af fugle, som lever i de smukke farverige omgivelser. Der bydes også på en del kulturrelle oplevelser, fx, den årlige musikfestival. Byen var også mellemstation for flere Nordpols ekspeditioner. Jagt og fiskeri i disse arktiske egne er altid forbundet med store oplevelser.

 

krydstogt til vardoe norge

Thorshavn - Færøerne   Læs mere

Vardø.

Byen i det nordøstligste Norge. Byen har polarklima, og livsgrundlaget har siden middelalderen været fiskeri og handel med fisk og fiskeprodukter. Fra gammel tid har den haft handelsforbindelser med Rusland (Pomorhandelen).

Stedet var oprindelig et fiskevær. I begyndelsen af 1300-t. anlagdes her en fæstning, Vardøhus, til værn mod angreb fra fjender. Den nuværende fæstning blev bygget 1734-38, og byen har stadig militære anlæg. I 1787/89 fik Vardø købstadsrettigheder som et led i det danske styres bestræbelser på at forcere udviklingen i Finnmarken. Byen blev svært ødelagt af tyskerne i 1944.

 

krydstogt til varna bulgarien

Varna - Bulgarien   Læs mere

Varna ligger i Bulgarien og en af byens seværdigheder er den imponerende Jomfru Marias katedral. Ellers vil du opdage en moderne by fyldt med gamle bygninger, bugtende gader og en klase af ressorts langs kysten.

 

krydstogt til visby sverige

Visby - Sverige   Læs mere

Visby er hovedbyen på Gotland og er i dag en interessant ferieby. Den er kendt for sine roser og ruiner, et levende relikvie fra middelalderens æra. En gang var Visby en af de mægtige Hansestæder og blev betragtet som stor og betydningsfuld i Europa. Nu er den byen med de trange stræder, de brostensbelagte gader og kirkeruinerne inden for bymuren, der omgiver byen. Det gamle kloster, St. Nicolai kloster, er delvist bevaret.

 

krydstogt til vlissingen holland

Vlissingen - Holland   Læs mere

Vlissingen er strategisk godt placeret ved Nordsøen og har været en vigtig havn i mange år. Det maritime museum er absolut et besøg værd. Du kan også nyde dagen med at slappe af på en af de mange dejlige strande ved Vlissingen.

 

krydstogt til warnemunde tyskland

Warnemünde - Tyskland   Læs mere

Warnemünde er en charmerende gammel fiskerby som ligger ved mundingen af floden Warnow. Herfra er det muligt med udflugter til metropolen Berlin. Berlin er i dag en storby hvor kulturer mødes og hvor man stadig kan ane blandingen fra øst og vest.

 

krydstogt til waterford irland

Waterford - Irland   Læs mere

Waterford er hovedbyen i det sydøstlige Irland og er en pragtfuld Irsk by beliggende i smukke omgivelser. Byen bærer præg af at være en gammel middelalderby og er hjemsted for det berømte Waterford krystal.

 

krydstogt til wien oestrig

Wien - Østrig   Læs mere

Oplev det berømte operahus „Wiener Staatsoper“ og det imponerende museumskvarter på hele 60.000 m2. Besøg også Schönbrunn Slot og nyd kejserinde Maria Theresias overdådige have, anlagt i fransk stil.

 

krydstogt til wismar tyskland

Wismar - Tyskland   Læs mere

Wismar er en hyggelig tysk havnby, som ligger ud til Østersøen. Byens midte har stærke præg fra Middelalderen, og bykernen blev i 2002 optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Glæd dig til at besøge Tysklands største markedstorv, der ligger i den gamle bydel, og den charmerende, gamle havn.

 

krydstogt til yalta ukraine

Yalta - Urkaine   Læs mere

Den store forfatter Anton Checkhov brugte de sidste fem år af sit liv her. Hans charmerende dacha (helårs-sommerhus) er nu et museum, der rummer mange af hans værker.

 

krydstogt til zeebrugge belgien

Zeebrügge - Belgien   Læs mere

Brügge er den største by i Vestflandern og var i middelalderen centrum for klædehandel. Den middelalderlige velstand resulterede i et omfattende byggeri som i vid udstrækning er bevaret i dag. Brügges adgang til havet sandede til og derfor sejles der i dag til Zeebrügge.

Zeebrügge byder desværre ikke på noget overhovedet. Vi anbefaler at man tager en shutllebus fra havnen og ind til den gamle bydel i Brügge som byder på små hyggelige brostenbelagte gader, hyggelige cafeér, gamle bygninger og sidste men ikke mindts skal man sætte tid af til at smage det de er mest kendt for - hjemmelavet chokolade og øl. Der findes utallige butikker som sælger hjemmelavet chokolade og lækkert belgisk øl.

 

krydstogt til aalesund norge

Ålesund - Norge   Læs mere

Ny Ålesund ligger på den største af øerne – Spitsbergen – på øgruppen Svalbard. Spitsbergen er kendt for det spektakulære nordlys og et storslået landskab, og hører til blandt verdens yderste poster. Nyd den friske klare luft og det majestætiske landskab. Ålesund er en af verdens nordligste helårssamfund og en vigtig feltstation for klimaforskere. Hold udkig efter hvalrosser, hvaler og isbjørne.

 

krydstogt til andalsnes norge

Andalsnes - Norge   Læs mere

Andalsnes, der er en by i kommunen Rauma og samtidig det administrative center i selvsamme kommune, ligger på bredden af Romdalsfjorden og huser ca. 3.000 indbyggere. Byen ligger meget malerisk i bunden af den glitrende Romsdalsfjord. Samtidig ligger den også ved udmundingen af Raumafloden. Floden flyder gennem Romdals-dalen, der indbefatter nogle af de mest spektakulære landskaber i hele Norge. "Trollveggen", en af klippeformationerne i dalen, har et vertikalt fald på 1000 meter.

 

krydstogt til aarhus danmark

Aarhus - Danmark   Læs mere

Aarhus er en pulserende storby, der på grund af sine gode uddannelsesmuligheder tiltrækker mange unge studerende. I byen er der omkring 40.000 studerende. Selvom Aarhus er en by i udvikling, er fortidens ældste, stemningsfyldte kvarter stadig bevaret. I midtbyen kan du shoppe løs eller nyde udsigten over en kop kaffe og et stykke kage på en af de mange hyggelige caféer. Besøg også nærliggende skov, hav og strand, der giver oplagt mulighed for en pause fra storbyens tempo. Gå ikke glip af et besøg i den Gamle By. Her kan du ser udstillinger fra flere årtier, samt opleve en levende museum. Besøget bliver med sikkerhed ikke kedeligt!

 

>> Se alle vores krydstogter i Nordeuropa.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få attraktive tilbud og deltag hver måned i konkurrencen om et rejsegavekort på 1.000 DKK!

Krydstogt Eksperten bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik. Hvis du klikker på et link, accepterer du vores brug af cookies.
Accept