FIND DIT KRYDSTOGT

Angiv ønsket rejseperiode
Angiv ønsket destination
Angiv ønsket afrejsehavn
Angiv ønsket rederi
Angiv ønsket skib

Svalbard

Isbjørnenes rige

Krydstogt til Svalbard

Øriget Svalbard ligger midt i Ishavet,

halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Her er uberørt arktisk ødemark så langt øjet rækker, samt et enestående dyreliv i et på samme tid barskt og skrøbeligt landskab.².

Der bor et par tusinde isbjørne på Svalbard. Hver sommer kommer desuden tusindvis af havfugle til klipperne ved kysten. Herfra er der ikke langt til madstederne.

De ekspeditionslignende landgange bringer dig tæt på både den arktiske natur og de kulturelle levn fra den tidlige hvalfangertid. Nogle steder ser man hytter fra gamle dage, hvor bønder fra Nordnorge tog til Svalbard for at søge lykken som pelsjægere.

”Svalbard” betyder ”kolde kyster”. Øgruppen har dog et relativt mildt klima sammenlignet med andre områder på samme breddegrader. I Longyearbyen ligger gennemsnitstemperaturen på -14 grader om vinteren og 6 grader om sommeren.

Den afsides, mystiske og ekstreme ø, Spitsbergen, er kronen på arktiske Norge. Et land, der er formet af is, vind, hav og sne præsenterer et imponerende udvalg af uforglemmelige eventyr. En del af oplevelsen på Spitsbergen er at besøge fascinerende byer som Barentsburg, Longyearbyen eller Ny Ålesund – der alle har deres egen atmosfære.

 

krydstogt til bellsund svalbard

Bellsund - Svalbard   Læs mere

I Bellsund forsøger vi at komme i land enten på Ahlstrandshalvøen eller i Calypsobyen. Senere sejler vi måske mod den smukke Vårsolbugt, der er opkaldt efter den motorkutter “Vårsol”, der blev brugt af den norske Svalbard-ekspedition i 1914.

 

krydstogt til hornsund svalbard

Hornsund - Svalbard   Læs mere

Hornsunds landskab er hovedsagelig alpint, og den majestætiske Hornsundtinde rager op over det hele. Lad fantasien løbe, mens du bruger dagen i disse fantastiske omgivelser.

 

krydstogt til jan mayen svalbard

Jan Mayen - Svalbard   Læs mere

Norsk territorium og en af de mest isolerede øer i verden. Det tætteste andet landområde er Island omkring 600 kilometer væk. Antallet af turister, der besøger Jan Mayen og får mulighed for at komme i land, er ekstremt lille. MS Fram og ekspeditionsholdet vil gøre deres bedste for at gøre det muligt at sætte fod på denne eksotiske udpost. Det vil være en oplevelse for livet.

 

krydstogt til kongsfjorden svalbard

Kongsfjorden - Svalbard   Læs mere

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Landskabet varierer fra tundrasletter til alpine bjerge med dramatiske gletsjere, der vælter ud i havet. På 78º 55’ N er Ny-Ålesund verdens nordligste permanent beboede by, hvor en række lande har deres egne nationale forskningsstationer. Aktiviteten er især stor om sommeren. Vi håber at nå til Moffen, der er en højtliggende holm på 80°N med hvalroskoloni og fuglereservat. Øens laguneform gjorde den til en perfekt sikker havn for alle tidlige hvalfangere, der blev fanget i dårligt vejr.

 

krydstogt til lieftdefjord svalbard

Lieftdefjord - Svalbard   Læs mere

Når man sejler ind i den Storslåede Lieftdefjord, ser man den imponerende Monaco gletsjer.

 

krydstogt til longyearbyen svalbard

Longyearbyen - Svalbard   Læs mere

Longyearbyen ligger på Svalbard som er kendt som ”midnatssolens land”. Her finder du kyst linjer med sæler, hvalrosser og søfugle. Besøg Svalbard Museum som viser historien om hvaler, ekspeditioner, pelsjægere og minedrift. Du finder en enestående natur på denne yderste post.  

 

krydstogt til magdalenefjorden svalbard

Magdalenefjorden - Svalbard   Læs mere

Magdalenefjorden strækker sig ca. 8 km ind i landet, og blev i Norges periode med hvalfangst, betragtet som en af de bedste havne i området. Fjorden er kendt for sin skønhed omgivet af gletsjere og majestætiske bjergtoppe, der rejser sig som sorte skønheder i landskabet.

 

krydstogt til ny aalesund svalbard

Ny Ålesund - Svalbard   Læs mere

Ny Ålesund ligger på den største af øerne – Spitsbergen – på øgruppen Svalbard. Spitsbergen er kendt for det spektakulære nordlys og et storslået landskab, og hører til blandt verdens yderste poster. Nyd den friske klare luft og det majestætiske landskab. Ålesund er en af verdens nordligste helårssamfund og en vigtig feltstation for klimaforskere. Hold udkig efter hvalrosser, hvaler og isbjørne.

 

krydstogt til prins christians sund svalbard

Prins Christians Sund - Svalbard   Læs mere

Denne snævre fjord er ofte fyldt med isbjerge. Det 45 km lange kanallignende sund med enorme granitvægge på begge sider er en imponerende passage.

 

krydstogt til sjuoeyane svalbard

Sjuøyane - Svalbard   Læs mere

Med kursen mod nordøst passerer man den mystiske ø Moffen med sin hvalroskoloni og krydser den 80. nordlige breddegrad på vej mod Sjuøyane, der er den nordligste øgruppe i Svalbards ørige. Det er sikkert det tætteste, du nogensinde kommer på Nordpolen - det eneste der findes mellem dig og nordpolen, er den dramatiske og skruende pakis i Nordishavet.

 

>> Se alle vores krydstogter til Svalbard

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få attraktive tilbud og deltag hver måned i konkurrencen om et rejsegavekort på 1.000 DKK!

Krydstogt Eksperten bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik. Hvis du klikker på et link, accepterer du vores brug af cookies.
Accept