6 nætter fra Bergen, Norge med MS Richard With

Cruise ID 1784636

Sejlplan Bergen, Norge / Florø, Norge / Molde, Norge / Kristiansand, Norge / Rørvik, Norge / Brønnøysund, Norge / Svolvær, Lofoten, Norge / Stokmarknes, Norge / Skjervøy, Norge / Øksfjord, Norge / Berlevåg, Norge / Båtsfjord, Norge / Kirkenes, Norge

MS Richard With

Krydstogt information

6 nætter   MS Richard With  

Afrejsedato

28-03-2023

5% RABAT for Ældre Sagens medlemmer

Rejsebeskrivelse

Dato
Havn
Info
Ankomst
Afgang
28-03-2023
Bergen, Norge
21.30

Bergen, Norge

Byen man aldrig kan få nok af! Start din dag med en gåtur ind forbi Håkonshallen, Rosenkrantz Tårnet og Bergenhus Fæstning, der er en af Norges bedste bevarede bygninger. Læg samtidig vejen forbi byens ældste bevarede kirke, Mariakirken. Dette fører dig naturligt videre til det hanseatiske kvarter, Bryggen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste.Tag Fløibanen op langs bjerget Fløyen. Ved endestationen er der et fint udsigtspunkt, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Bergen og omkringliggende højdedrag. Ved middagstid er det helt oplagt at besøge Fisketorvet, som er berømt for deres fiskefrikadeller, friskfangede rejer og skaldyr. Du kan også opleve Byparken med musikpavillonen, Det Gamle Rådhus, Bergen Teater og Grieghallen, en koncertsal opkaldt efter Norges velkendte komponist, Edvard Grieg.Har du tid, anbefaler vi et besøg i Fantoft Stavkirke. Kirken blev oprindeligt bygget i år 1150, men blev totalskadet af en brand i 1992. Den er nu rekonstrueret, så den står som tidligere og er en af Bergens mest besøgte attraktioner. Den berømte komponist Edvard Grieg er også et besøg værd på Troldhaugen, der ligger i et frodigt landskab med en usædvanlig smuk udsigt. Besøget indeholder Edvard Griegs Museum, Villa, Komponisthytten, gravstedet m.m.

29-03-2023
Florø, Norge

I Astay i Florø kan man aktivt opleve den norske natur med fyrtårns-safari, havfiskeri, kajak og vandreture langs kysten. På områdets fantastiske øgrupper er der store muligheder for dejlige vandreture på øer, der stiger lige op af havet.De 11.000 indbyggere i Florø lever i høj grad af fiskeopdræt. Desuden fanges vilde laks, sild og makrel, der sælges på verdensmarkedet. Efter at der blev opdaget ​​olie i Nordsøen i slutningen af ​​1960’erne, har Florø været forsyningsbase til offshore-industrien, men skibsbygning har været en højborg for Florø i århundreder. I løbet af sommeren har Kystmuseet kunstudstillinger og udstillinger af både og arkæologiske fund fra kystsamfund.

29-03-2023
Molde, Norge

Molde, Norge

Molde er kendt som Norges store rosedyrkningsområde. Opvarmet af golfstrømmen og beskyttet af fjeldene, er Molde begunstiget af et varmt, moderat klima. Denne charmerende by er også hjem for Ramsdal museet, som har en af Norges mest imponerende samlinger af folkekunst. Vi anbefaler et besøg på Varden udsigtspunktet; herfra får du en fantastisk udsigt over Molde og Romsdalen fjorden med de 87 “Romsdal alpetoppe”. Atlanterhavsvejen er også en kæmpe turistattraktion. Mens vejen blev konstrueret oplevede bygningsarbejdere ikke mindre end 12 orkaner, før den 8 kilometer lange vej blev færdig, og som ydermere forbandt øen Averøya med fastlandet via 8 forskellige broer. Et imponerende arbejde bygget med stor respekt for den omkringliggende natur.

30-03-2023
Kristiansand, Norge

Kristiansand, Norge

Kristiansand ligger på sydkysten ved Skagerrak på en sandet landtange og er hovedbyen i det sydlige Norge. Byen har en stor tilstrømning af tilrejsende i sommermånederne. I særdeleshed lokker Kristiansands Dyrepark mange turister til og hører til en af de mest besøgte attraktioner i Norge.

30-03-2023
Rørvik, Norge

Rørvik er en havneby i Vikna-skærgården – en kommune, der består af omkring 6.000 øer, holme og rev. Klimaet er maritimt, og blomme- og æbletræer findes i mange private haver – selv her ved 65 ° Nord. De fleste af bygningerne er lavet af træ, hvilket giver Rørvik et typisk lille-by-udseende. Skærgården er en attraktion i sig selv, og Hurtigruten tilbyder en førsteklasses udsigt. Vikna er et paradis til korte bådture, kajak- og kanoture og dykning. Vinterfiskeri efter torsk har altid været et vigtigt grundlag for byen, og hvert år i marts er der torskefestival. Nyd den livlige fiskerby, et godt måltid med torsk, lever og rogn eller deltag i mange andre maritime aktiviteter.

31-03-2023
Brønnøysund, Norge

Brønnøysund ligger på en smal halvø på fastlandet omgivet af øer og vand. Her er man faktisk i midten af det lange land, der kaldes Norge. Den lille kystby med 5.000 indbyggere ligger ved den smalle, men strategisk beliggende handels- og fiskerihavn. Det er en levende og smuk, lille by med en attraktiv lystbådehavn. Brug lidt tid til at slentre rundt i gaderne – måske en tur langs Havnegata, hvor man kan nyde at se på de små både og øhavets travle liv. Prøv gadelivet og gå ind på en af pubberne eller forkæl jer selv med et lækkert måltid på en af ​​restauranterne.

31-03-2023
Svolvær, Lofoten, Norge

Svolvær, Lofoten, Norge

Svolvær er Lofotens hjerte, og tiltrækker naturelskere, eventyrlystne og kunstnere i jagten på det meget specielle lys. Fra den maleriske havn i Svolvær er der udsigt over Vestfjorden. Nyd at besøge en fiskerby, hvor ældgamle søfartstraditioner er bevaret. De omkringliggende øer, stejle bjerge, smukke strande og beskyttede bugter giver masser af muligheder for at deltage i spændende aktiviteter. Butikker, gallerier, caféer og restauranter er spredt over hele byen.

01-04-2023
Stokmarknes, Norge

Stokmarknes er en by og det administrative centrum af Hadsel Kommune på nordsiden af Hadseløya. Blandt en befolkning på kun 3.200 findes her mennesker fra 25 nationer, mange af dem tiltrukket af jobmulighederne inden for fiskeindustrien.I Stokmarknes ligger Hurtigrutens museum, der tilbyder en rejse gennem tiden langs kysten. Se de forandringer, der er sket ombord på skibene i løbet af de sidste 120 år, og hør dramatiske historier om skibbrud og tab af liv, hvilket også er en del af Hurtigrutens historie. Langs havnefronten i Stokmarknes kan du ikke undgå at lægge mærke til en stor, iøjnefaldende glasbygning, der skinner i sollyset. Indkapslet finder du et skib i fuld størrelse – vores helt eget M/S Finnmarken fra 1956. Det er Hurtigrutemuseet, et moderne museum til ære for Hurtigruten – udformet som et kæmpe skib i en flaske.

01-04-2023
Skjervøy, Norge

Skjervøy er en ø og kommune i den nordlige del af amtet Troms. Det er et typisk fiskersamfund, hvor fangst af fisk og skaldyr er levegrundlaget. I de seneste år har fiskeopdræt og akvakultur været vigtige erhverv. De 2.900 borgere bor på flere øer. Der er gode betingelser for udendørs aktiviteter i området. Den ældste trækirke i Nord-Hålogaland Stift, bygget i 1728, er fundet i Skjervøy.Skjervøy er også berømt for at være polarskibet Frams første anløbshavn, da det vendte tilbage til Norge efter at have været væk i tre år på Fridtjof Nansens ekspedition til Nordpolen i 1896. Alle havde længe ventet nyheder om Frams skæbne, især da Nansen og Johansen, der havde forladt Fram i Ishavet, var ankommet til Vardø en uge tidligere.

02-04-2023
Øksfjord, Norge

På vej mod nord er Øksfjord Hurtigrutens første anløbshavn i Finnmark. Her på 70˚ Nord er vi i det ægte høje nord. Mod sydøst kan man skimte Norges femtestørste gletscher, Øksfjordjøkulen (1.204 meter over havets overflade). Den er fastlands-Norges eneste gletscher, der kælver direkte i havet, et enestående arktisk fænomen. Området har 500 beboere, og Øksfjord er det administrative centrum i kommunen Loppa. Fiskeforarbejdningsfabrikker og et skibsværfter vidner om et område, der er afhængig af udbyttet fra havet.

02-04-2023
Berlevåg, Norge

Med 1.000 indbyggere er Berlevåg et af Finnmarkens største fiskerlejer. Adskillige fiskeforarbejdningsanlæg omgiver den store havn. Filmen “Cool og Crazy” fra 2001 gjorde Berlevåg kendt verden over. Dokumentaren om det lokale mandskor rørte alle hjerter, og både filmen og koret blev inviteret til arrangementer over hele verden.Berlevåg Havnemuseum dokumenterer kystkultur og den fantastiske historie om 70 års arbejde med at bygge Berlevågs høfder i Berlevåg. Før vejen kom til Berlevåg i 1959, var en sikker havn livsnødvendig for samfundet. Historien om ​​bølgebryderne (høfderne) er et vidnesbyrd om den stærke vilje og evne til at overleve i denne lille fiskerby. Bølgebryderne er spændende i sig selv – uanset om man ønsker at opleve det brusende hav, midnatssolen eller nordlyset.

03-04-2023
Båtsfjord, Norge

Båtsfjord ligger på Varanger halvøens nordkyst. Tidligere var der flere landsbyer langs denne golde kyst, men nu bor alle i byen Båtsfjord i bunden af ​​ fjorden. Kommunen har 2.000 indbyggere. Båtsfjord er en af norsk fiskeindustris store landingspladser med adskillige fiskeforarbejdningsvirksomheder, et fryseanlæg, en filetfabrik og reparationsværfter. Kirken er fra 1971, og byens tv-mast på 241,8 meter er Norges højeste.

03-04-2023
Kirkenes, Norge

Kirkenes ligger i den yderste nordøstlige del af Norge ved Bøkfjord, der er en gren af ​​Varangerfjord, nær den russiske grænse. Vi er omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen og faktisk så langt mod øst som St. Petersborg. De fleste af de cirka 7.000 indbyggere er af norsk oprindelse, mens et mindretal er samisk. Andre stammer fra Finland, og cirka 500 indvandrere er for nylig kommet fra Rusland.I Kirkenes bemærker man stærke bånd til og kulturelle påvirkninger fra Rusland. Et markant eksempel er Det russiske Monument – et mindesmærke for Den Røde Hærs befrielse af ​​Sør-Varanger i efteråret 1944. Der er russisk marked i Kirkenes en gang om måneden. Vejskilte er skrevet både på norsk og på russisk.

M/S Richard With bærer stolt Hurtigrutens grundlæggers navn. Da kaptajn Richard With etablerede Hurtigruten i 1893, fik det enorm indflydelse på livet langs den norske kyst. MS Richard With lever smukt op til denne arv.

Slap af i skibets panorama-saloner og nyd den uforglemmelige udsigt over bemærkelsesværdige kystlandskab, meget af det samme, som da de første Hurtigruten-skibe sejlede for over end et århundrede siden. Smuk kunst i hele skibets interiør tilføjer moderne elegance til fartøjets maritime atmosfære.

I 2018 er skibet gennemgået den hidtil største moderniseringsprojekt og blevet opgraderet.
Skibet har fået en total opgradering af alle kahytter, suiter og fællesområder, som vil give dig mere komfort, ny teknologi og bedre udsigt mens du sejler langs den fantastiske norske kyst.
Nogle af de spændende nyheder, man kan opleve på M/S Richard er bl.a. moderniserede kahytter og nye suiter, udvidet motionscenteret, tilføjelse af to boblebade, større vinduer med bedre udsigt i hovedrestauranten Torget, nyt aktivitetscenter, som er ekspeditionsteamets hovedkvarter ombord.
Restaurant Kysten, der serverer moderne og innovative retter baseret på friske lokale råvarer af højeste kvalitet såsom frisk fisk og skaldyr, har fået et nyt design og vil være åben for à la carte middag og aften

MS Richard With har sit eget ekspeditionsteam om bord og fungerer som et sejlende universitet. Interessante foredrag både indendørs og på soldækket gør rejserne spændende og lærerige. Emnerne afhænger af årstiden og farvandet, vi sejler i. Ekspeditionsteamet holder foredrag og aften-sammenkomster hver dag.

En unik og uforglemmelig oplevelse venter på M/S Richard With.

Library

Sun Deck

Fitness Room
Sauna

A la carte restaurant
Bar
Cafe
Restaurant

Conference Facilities
Expedition Team
Observation Lounge
Shops

Kahytsinformation

Alternative afgange

Dato
Krydstogt
Skib
Nætter
Pris pr. person

Udfyld nedenstående felter

Tak – din forespørgsel er afsendt. Du vil modtage en kopi pr. mail. Vi vender hurtigst muligt tilbage med et tilbud.
Enquiries

Få tilbud