Hurtigruten

Hurtigruten kan ikke sammenlignes med andre krydstogtrederier. Med snart 130 års maritim erfaring og sine eventyrlige rejser i autentiske og historiske rammer, tilbyder Hurtigruten en viden og ekspertise på rejserne, der ofte overgår passagernes forventninger. Ingen kender Norges kyst bedre end Hurtigruten.

På rejserne møder du forskellige lokalsamfund, dyreliv og mennesker. Her møder du naturen og hverdagens Norge og bliver ikke underholdt af aktiviteter ombord på skibet. Med de små og specialbyggede skibe, kommer du tæt på naturens vidundere og på hverdagens kystliv på en måde, som et stort krydstogtskib ikke kan.

Siden 1893 har turister kunnet opleve verdens mest fantastiske kystlandskaber, side om side med de lokale rejsende. Du sejler med de samme kystruteskibe, der servicerer kystens lokalsamfund, medbringer post, friske fisk, vigtigt gods, fragt og lokale passagerer til deres destinationer. Det er bæredygtighed i praksis – kombinationen af et arbejdsskib langs kysten og en flydende turistattraktion.


SKIBENE

Siden 1893 har Hurtigrutens skibe kendetegnet den norske kyst. Alle skibe i flåden har moderne faciliteter med klassisk søfartskarakter. Skibene har i generationer været en vigtig del af den norske kyst med daglige afgange.

Atmosfæren ombord er uformel og du vælger selv dit eget tempo. Der er ingen krav om bestemt påklædning og heller ingen høj, glitrende underholdning. Faciliteterne varierer fra skib til skib, men du kan bl.a. finde tre restauranter, bager, soldæk, panoramalounges, bar, udendørs jacuzzi, sauna, butik, bibliotek og fitnessrum.

Kahytterne ombord er ikke de største og mest prangende, men ofte bruges kahytten også kun til at sove i. Gå i stedet op på dækket eller i de store lounges og nyd fantastiske udsigter over de spektakulære kystlandskaber. Husk altid kameraet og evt. også en kikkert.


AKTIVITETER & UDFLUGTER

Skibets Ekspeditionsteam gør rejsen bedre med en række foredrag og aktiviteter ombord, samt spændende tilkøbsudflugter i land.

Ingen guidebog, hjemmeside eller mobilapp kan erstatte den menneskelige kontakt, du får fra det entusiastiske Ekspeditionsteam under din rejse. Gennem deres erfaring med Norge, får du indsigt og viden om landskabet, kulturen og livsstilen, du møder langs kysten.

På dækket kan du deltage i arrangementer for at lære noget om natur, kultur og andre fænomener, du møder langs kysten. Emnerne afhænger af årstiden og farvandet, der sejles i, men kan bl.a. handle om naturfænomener, botanik, zoolog, glaciologi, fisketraditioner, vikinge- og lokalhistorie.

Din rejse bliver kun mere uforglemmelig, hvis du deltager på Hurtigrutens tilkøbsudflugter. Ekspeditionsteamet har tilrettelagt en række vandreture i nogle af de smukkeste områder på Norges kyst. Der findes 90 årstidsbestemte udflugter, inddelt i fire sværhedsgrader. Blandt oplevelsesmulighederne er ikoniske steder som Nordkap og Lofoten, og der tilbydes også mere udfordrende aktiviteter som kajakture og udflugt på snescooter.


GASTRONOMI

Hurtigruten er også en kulinarisk rejse. Kokkene sætter en ære i at servere måltider, der visuelt matcher landskabernes guddommelige skønhed. Maden er exceptionelt god, altid med friske råvarer og et stort udvalg i buffeten. De autentiske, lækre måltider indeholder råvarer, der er indkøbt i de områder, hvor skibet sejler. Man ser ikke blot kysten, man smager den også.

Hvert af skibene har normalt en hovedrestaurant, en bistro og en fin à la carte-restaurant, som alle tilbyder autentiske, lokale retter. Spisestuerne har typisk gulv til loft-vinduer, så du kan nyde udsigten over fjordene, mens du spiser.

Morgenmad, frokost og aftensmad i bistro og hovedrestaurant er altid inkluderet. Har du købt Platinum, er også à la carte-restauranten inkluderet.


FORSKELLIGE RUTER

Hurtigruten sejler nord og syd langs den smukke, norske kyst og forbinder 34 vigtige samfund, i alle sæsoner. Om sommeren lever midnatssolens land virkelig op til sit navn. Om efteråret lyser skovene og højdedragene i røde, gule og orange farver i den klare efterårsluft, mens vinterens landskab er dækket af hvid puddersne. I de mørke måneder fra sep-marts er der bedst chance for at se det utrolige nordlys.

Vælg mellem tre overordnede rejser:

  • DEN ORIGINALE KYSTREJSE: Hurtigrutens signaturrute. En historisk og autentisk rejse, der har været kernen i hverdagslivet i 34 kystsamfund. Vælg den fulde rundrejse fra Bergen-Kirkenes-Bergen (11 nætter) eller dele af ruten (6 eller 10 nætter). Sejles hele året.
  • NORDKAP EXPRESS: Fra hovedstaden, Oslo, sejler M/S Trollfjord til Norges ældste fyrtårn i Lindesnes, der er landets sydligste punkt, og sætter kurs mod et af de nordligste punkter, Nordkap, i de snedækkede dele på 71° Nord. Rejsen går fra Oslo – Honningsvåg – Bergen (12 nætter) eller omvendt. Sejles fra sep – marts.
  • SVALBARD EXPRESS: Kom på en nostalgisk sommerrejse langs Norges kyst op til Svalbard-øgruppen – på kanten af verden med fjerntliggende landsbyer, sjældent besøgte øer og uberørt, arktisk vildmark med omstrejfende isbjørne og havørne. Vælg den fulde rejse fra Bergen – Longbyearbyen – Bergen (14 nætter) eller dele af ruten (10 nætter). Sejles fra juni – sep.

Hurtigruten Coastal Express Skibe

Søgekriterier Klik for at fravælge
    Filter

    Finder aktuelle krydstogter