Alaska – krydstogter

Gør dig klar til storslået natur, kun få steder på kloden kan hamle op med. Alaska er enorm, vild og betagende. En krydstogtrejse til Alaska fører dig dybt ind i hjertet af vildmarken.

Læs mere om krydstogter i Alaska nederst på siden.

Søgekriterier Klik for at fravælge
  Filter

  Finder aktuelle krydstogter


  Tag på krydstogt i Alaska

  Et isoleret vidunder

  En krydstogtrejse til Alaska fører dig dybt ind i hjertet af vildmarken. Du vil opleve en natur, der mange steder stadig er lige så uberørt, som da pelsjægere og guldgravere i sin tid drog ud for at finde lykken.

  Se frem til kæmpe gletsjere, snedækkede bjerge, brusende floder fyldt med velsmagende laks, krystalblå bjergsøer og utrolige fjorde og kløfter. Kom også helt tæt på det vilde dyreliv med bjørne, hvaler og elge.

  Alaska sætter rammen for dit livs rejse. Et uforglemmeligt eventyr ind i en fjern del af kloden, med noget af den mest bemærkelsesværdige og uberørte natur, der findes.

  Guldgravere og pelsjægere

  I Alaska lever gulddrømmen stadig. Kom under huden på de indfødte og lær om en helt anden kultur. Oplev den gamle guldgraverby, Skagway, der blev grundlagt af lykkejægere. Byens centrum består af bygninger fra det 19. århundrede og dens historiske jernbane. Her finder du fortove i træ, hestevogne og gammeldags saloons.

  Ketchikan er forfædrenes hjem for Tlingit-folket, der har udskåret verdens største samling af totempæle, som du kan opleve i Totem Bight State Park.

  Juneau er Alaskas hovedstad, men langt fra en klassisk storby. Ingen veje forbinder Juneau med omverdenen og byen kan altså kun nås med fly eller skib. Juneau er en gammel guldmineby i den helt rigtige western style. Byen ligger ved Gastineau Channel og er omgivet af høje, gletsjerfyldte bjerge.

  Alaska var oprindeligt beboet af indianere, inuitter og aleuter. I dag udgør de et mindretal på 16 pct. af befolkningen.

  Isgletsjere og fjorde

  Stå ansigt til ansigt med den tårnhøje Hubbard Glacier – den længste tidevandsgletsjer i verden og en af Alaskas mest beundrede naturskatte. Hubbard Glacier er godt 11 km bred, 120 km lang og 30 etager høj målt fra vandlinjen. Dannelsen af gletsjeren begyndte for 400 år siden med sne fra Mt. Logan. Mens de fleste gletsjere i dag bliver mindre, bliver Hubbard Glacier faktisk tykkere og kan til tider helt blokere Russell Fjord. Der høres høje brag, når gletsjeren kælver og skubber sig hen over landskabet.

  Inside Passage er en kompleks labyrint af fjorde og bugter og byder på en af de smukkeste naturoplevelser der findes. Oplev hvaler og søløver i de spejlblanke fjorde og se de smukke skovområder gennem morgendisen, mens krydstogtskibet glider stille gennem vandet.

  Maleriske nationalparker

  Få steder i verden er naturen så uberørt som i Alaska og de mest enestående naturscenarier opnås i Alaskas nationalparker. Her er så smukt, at man lige må knibe sig i armen et par gange undervejs.

  Kenai Fjords i det sydlige Alaska er et paradis for alle naturelskere. Den bedste måde at komme tæt på dyrelivet er en guidet hvalsafari fra havnebyen, Seward. Det imponerende fjordlandskab med sin dybe smaragdgrønne farver, basaltklipper og bjergtinder myldrer med hvaler, søløver, ørne, sæler og bjerggeder.

  Denali National Park er en af kronjuvelerne blandt Alaskas nationalparker. Parkens omdrejningspunkt er Mount Denali, Nordamerikas højeste bjerg på 6.168 m. Det sub-arktiske økosystem understøtter et rigt dyreliv, herunder „The Big 5“ – Grizzly bjørne, Dall får, rensdyr, elge og ulve. Parkens 6 mio. hektar ødemark udgør et sandt paradis for den opdagelsesrejsende.

  Oplevelserne står i kø

  Tag på gletsjervandring og mærk den knasende sne under dine fødder. Sus gennen landskabet på hundeslæde. Lej en kajak eller tag en vandtaxi og udforsk nogle af de afsondrede bugter. Glid gennem vandet i stilhed og kom tæt på den majestætiske natur. Nyd en sejltur med hjuldamper eller prøv kræfter med river rafting.

  Alaska bugner af gode vandrestier som indbyder til mange timers fordybelse i naturen. Oplev lange lyse sommerdage eller nordlys i Fairbanks, mens hovedbyen Anchorage byder på byliv, vandflyvere og museer om Alaskas oprindelige folk.

  Luksuriøs togrejse

  Et krydstogt i Alaska er ofte kombineret med en togrejse – dog slet ikke som du kender det hjemmefra. Her får du en luksuriøs oplevelse med komfort og lækre faciliteter, brede sæder og god benplads. De betagende udsigter kan nydes gennem tagets panoramaglaskuppel eller de udendørs udsigtsplatforme under åben himmel. Der bliver serveret lækker mad og en guide vil dele indsigtsfulde fortællinger om de forbipasserende områder.

  Skal vi planlægge din rejse til Alaska?